Pirićeva mreža zaključana i u derbiju, komentari navijača sve govore
Foto: Facebook - AEK Larnaca

AEK slavio protiv Paphosa

Pirićeva mreža zaključana i u derbiju, komentari navijača sve govore

E. Ganibegović

Na krilima bh. reprezentativaca Kenana Pirića i Hrvoja Miličevića AEK iz Larnace gazi ka tituli prvaka Kipra, a danas je slavio u derbiju.

U okviru 17. kola kiparske Prve divizije, AEK je u Larnaci ugostio Paphos i slavio s 1:0.

Gol odluke postigao je Atlman u 15. minuti utakmice i do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Iako su obje ekipe imale svoje šanse, vidjeli smo samo jedan gol, a Kenan Pirić je ponovo sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Ukupno je ovo za Kenana Pirića bila deseta utakmica ove sezone na kojoj nije primio gol i možemo slobodno reći da je jedan od ključnih igrača AEK-a.

Također, definitivno je trenutno u najboljoj formi kada su bh. reprezentativni golmani u pitanju te bi novi selektor Faruk Hadžibegić mogao biti na slatkim mukama.

Oglasi

O partijama Pirića na golu AEK-a dovoljno govore i komentari navijača kiparskog tima. "MVP sezone", "Veoma dobar", "Najbolji", samo su neki od komentara, a javio se i Pirićev otac koji je napisao: "Paša moj, idemo."

[facebook]https://www.facebook.com/AEKLARNACAOFFICIAL/posts/pfbid0Uc6fDsCzsLJrWoYxyBkpjRsEn7MmxiBqRSCtTSvoo2tWKEnM7B9DqnMVoD7YAdnBl[/facebook]

Za AEK je ovo bila deveta vezana pobjeda i trenutno Pirić i Milićević dijele prvo mjesto tabele s APOEL-om za koji igra još jedan naš reprezentativac, Mateo Sušić.

Prva divizija, 17. kolo:

AEK Larnaca - Paphos 1:0 (Altman 15') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi