Brojke su neumoljive: Često je bio na meti kritika, ali Pirić je uspio pokazati koliko vrijedi
Kenan Pirić četvrti golman po broju odbrana u grupnoj fazi Evropske lige.

Statistika tako kaže

Brojke su neumoljive: Često je bio na meti kritika, ali Pirić je uspio pokazati koliko vrijedi

E. Ganibegović

Ove jeseni grupne faze UEFA-inih klupskih takmičenja završene su po ubrzanom rasporedu zbog Mundijala u Kataru. Klub jednog bh. reprezentativca bio je pravo osvježenje, a Zmaj je ponio epitet jednog od najboljih u takmičenju.

AEK iz Larnace definitivno je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Evropi.

Kiparski tim krenuo je od drugog pretkola Lige prvaka, ušao u Evropsku ligu kroz koju je obezbijedio evropsko proljeće u teškoj grupi pored Fenerbahcea, Rennesa i Dynamo Kyiva.

Svi su ih vidjeli kao autsajdere u toj grupi, no AEK je s dva bh. Zmaja nazad uspio da se domogne trećeg mjesta u nastavka takmičenja u Konferencijskoj ligi te će na proljeće odigrati još najmanje dvije evropske utakmice.

AEK je u grupi B ostvario ukupno jednu pobjedu, dva remija i tri poraza te su s pet bodova osvojili treće mjesto ispred Dynama koji je razočaravajuće osvojio samo jedan bod.

Sjajno rolu odigrali su bh. reprezentativci Hrvoje Miličević i Kenan Pirić. Miličević je odigrao svih 540 minuta u šest utakmica, baš kao i Kenan Pirić.

Oglasi

Naš golman je bio i jedan od junaka jedine pobjede u grupi, na gostovanju kod Dynama kada je sačuvao svoju mrežu u pobjedi od 0:1.

Iako je često bio na meti kritika, ove sezone je definitivno pokazao da vrijedi. Na Kipru, čiju ligu slabo ko prati, pet puta je sačuvao svoju mrežu, no prava satisfakcija definitivno je statistika iz Evropske lige.

Naime, bivši golman Zrinjskog i Slobode peti je golman u grupnoj fazi tog takmičenja po broju odbrana, a ukupno ih je skupio 22.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ispred njega su s 28 odbrana Hazard (Helsinki), Dibusz (Ferencvaros, 24), Lafont (Nantes, 23) i Haikin (Bodo/Glimt, 23).

Podsjetimo, Kenan Pirić je u AEK stigao ljetos nakon razlaza s turskim Goztepeom i zajedno s Miličevićem u odbrani je neizostavan član prvih 11 kiparskog tima.

Top Komentari

Brazuka
Miličević kao da ne igra dok ovaj bot piše samo o ovom iz dana u dan
0 0
DOKTOR_GAZ_
DZABA VAM na LCENOM CLANKU..KRAMPA ostaje KRAMPA..Sellam za HUSARU PREVARU.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi