Sedma uzastopna pobjeda AEK-a: Pirić ponovo junak, Miličević na visini zadatka
Pirić i saigrači slave pobjedu sa navijačima

Bh- golman u sjajnoj formi

Sedma uzastopna pobjeda AEK-a: Pirić ponovo junak, Miličević na visini zadatka

Adnan Beganović

AEK Larnaca je stigao do sedme uzastopne pobjede. Kenan Pirić je ponovo sjajno branio, dok je Hrvoje Miličević bio na vidini zadatka. 

Jedna od rijetkih zemalja u kojoj zbog Mundijala nije prekinuto nacionalno prvenstvo je Kipar. A, tamo, daleko od očiju bosanskohercegovačke sportske javnosti sa svojim AEK-om sjajne partije pruža reprezentativni dvojac - golman Kenan Pirić i defanzivac Hrvoje Miličević.

AEK Larnaca je u 15. kolu dočekao Omoniju. U dosta dobroj utakmici sa mnoštvom prilika na obje strane, ekipa naših Pirića i Miličevića je slavila sa 2:1, a najzaslužniji za sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu s kojom su nakratko bili preuzeli i vodeće mjesto na tabeli, bio je upravo bosanskohercegovački golman.

Otvorenog garda su u utakmicu ušle obje ekipe, a prvu pravu priliku imali su gosti. Igrala se 8. minuta kada je po desnoj strani sjajno prošao Loizou. Izašao je sam pred Pirića, no nekadašnji golman Slobode i Zrinjskog sjajno interveniše.

U 20. minuti novi okršaj istog dvojca. Loizou se sjajno oslobodio svojih čuvara i sa 10-ak metara dobro šutira, no Pirić sjajnom intervencijom ponovo izlazi kao pobjednik. No, minut kasnije gosti su poveli. Nakon kornera srbijanski internacionalac Miletić ostaje sam kao duh na nekih sedam metara od gola AEK-a. Pirić fantastično brani, no na odbijanac od stative natrčava Lang i pogađa za 0:1.

Nakon tog pogotka bude se domaći, te u 31. minuti stižu do izjednačenja. Jednu dubinsku loptu u šesnaestercu Omonije sjajno prihvata Faraj, vara svog čuvara i lijevom nogom pogađa suprotni golmanov ugao.

Oglasi

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor. Imale su obje ekipe prilika, no rezultat se nije mijenjao do 80. minute. A, onda lijepa akcija domaćih po desnoj strani, lopta dolazi do Lopesa kojem nije bilo teško pogoditi za 2:1.

I onda u sudijskoj nadoknadi velika prilika za goste. Igrala se 93. minuta, golman gostiju je ispucao loptu u šesnaesterac domaćih. Nakon gužve lopta dolazi do Kakoullisa koji sa 5 metara šutira, no Pirić sjajno interveniše i postaje junak AEK-a.

Bila je ovo sedma uzastopna prvenstvena pobjeda AEK-a, a u kakvoj formi su Pirić i Miličević najbolje pokazuje podatak da je njihova ekipa u tih sedam pobjeda primila samo dva pogotka.

AEK Larnaca se sa sedam uzastopnih pobjeda probio u sami vrh tabele, odnosno trenutno je drugoplasirana ekipa prvenstva sa 34 boda. Dva više osvojio je APOEL.

U narednom kolu Pirić i društvo gostuju kod šestoplasirane ekipe Nea Salamisa, dok prvoplasirani APOEL ide na noge četvrtoplasiranom Aris Limassolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi