Kenan Pirić potpisao za Goztepe

Stigla potvrda

Kenan Pirić potpisao za Goztepe · Zvanično

E. Škorić

Kako je i najavljeno još jučer, Kenan Pirić danas je zvanično postao član turskog Goztepea.

Rezervni golman bh. reprezentacije jučer je u društvu svog agenta stigao u Tursku, a danas su riješene sve formalnosti i zvanično je Pirić potpisao ugovor na 1,5 godinu uz opciju produženja na još godinu dana.

U Goztepe stiže nakon što je nekoliko mjeseci proveo u Grčkoj braneći za Atromitos gdje je nastupio 11 puta i primio 23 gola, dok je na jednom meču uspio da sačuva mrežu.

Prethodno je branio u Mariboru, a bio je i u Zrinjskom, Slobodi, Gradini u kojoj je ponikao, dok je jedno vrijeme proveo u Belgiji braneći za U21 tim Genta. Član je bh. reprezentacije za koju je nastupio u šest navrata.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Goztepe je inače pretposljednji tim turske Super lige sa samo 15 bodova i u klubu vjeruju da će im Pirić odbranama pomoći da se spase ispadanja.

U ovom timu već igraju dvojica bh. nogometaša, a to su Dženan Bureković i Marko Mihojević, koji će svakako biti od velike pomoći Piriću u početku adaptacije u novom timu.

Top Komentari

Chesa
E Haj sad da te vidimo - sretno.
2 0
Mowzilla
S(p)retno...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi