Najskuplji golman svijeta izveo tri čuda za tri sekunde!

Nevjerovatan je

Najskuplji golman svijeta izveo tri čuda za tri sekunde!

Admin Čaušević

U transferu vrijednom 80 miliona eura Kepa Arrizabalaga  je prije četiri godine prešao iz Athletic Bilbaoa u Chelsea i postao najskuplji golman svijeta. 

Kepa je bio i više nego impresivan tokom prvog poluvremena duela Aston Ville i Chelseaja minulog vikenda. Posljednjih sezona osporavani golman bio je starter treći ligaški meć u nizu.

Nedavno imenovani menadžer londonskog kluba Graham Potter odlučio je da ostane uz Kepu, uprkos tome što je fantastični Edouard Mendy na raspolaganju.

U susretu protiv Aston Ville Kepa je zaista bio čudesan, pa je tako uspio za tri sekunde ostvariti tri intervencije i sačuvati svoj gol.

Zatim je na fenomenalan način zaustavio i šut glavom Dannya Ingsa te je ta njegova intervencija bez sumnje među kandidatima za odbranu sezone.

Potter je odlučio da ukaže povjerenje Špancu te mu se to vraća na najbolji način pošto je 28-godišnjak konačno počeo da opravdava uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/_messiclear/status/1581640280096542722[/twitter]

Inače, Chelsea je meč na Villa parku riješio u svoju korist sa 0:2 te se sa četiri uzastopne pobjede zadržao među mjestima koja donose plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti