Navijači Aston Ville su već slavili pogodak, a ona se ukazao fenomenalni Kepa

Kakva odbrana

Navijači Aston Ville su već slavili pogodak, a ona se ukazao fenomenalni Kepa

Esmer Oštraković

Danas se igraju utakmice 11. kola Premiershipa.

Trenutno su završena prva poluvremena na utakmicama koje se igraju, a zanimljivo je na utakmici između Aston Ville i Chelseaja.

Gosti su došli na ovu utakmicu u nešto boljoj formi, te su bili blagi favoriti u uvodu u utakmicu, a sve pokazuju i na terenu.

Dosta je Chelsea bolja ekipa nakon odigranih 45 minuta ove utakmice, a uspjeli su postići jedan gol, te imaju minimalnu prednost.

Pogodak je postigao Mason Mount i to na samom otvaranju utakmice, tačnije u šestoj minuti, a nakon toga bilo je još dobrih prilika na obje strane.

Najbolju šansu za poravnanje domaća ekipa imala je sredinom prvog poluvremena, kada je fantastičan bio golman Chelseaja, Kepa Arrizabalaga.

Oglasi

Naime, nakon sjajnog centaršuta sa desne strane, Ings je imao čisti zicer, te je samo treba loptu pospremiti u mrežu.

Šutirao je napadač Aston Ville jako dobro, ali onda se ukazao fenomenalni Kepa, te je sačuvao svoju mrežu u ovoj situaciji.

Zaista majstorska odbrana golmana Chelseaja, te počinje da opravdava povjerenje koje mu je ukazao njegov trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odbranu Kepe možete pogledati OVDJE.

Ostaje da vidimo kako će se utakmica odvijati u drugom poluvremenu, te hoće li Chelsea ostvariti pobjedu na gostovanju kod Aston Ville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti