U Bayernu priznali poraz: "Htjeli smo ga predstaviti, a on potpisao za Real Madrid"

Ostali bez velike mete

U Bayernu priznali poraz: "Htjeli smo ga predstaviti, a on potpisao za Real Madrid"

Edmir Škorić

Izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dressen potvrdio je da je njegov klub imao namjeru predstaviti još jedno veliko pojačanje iz Premier lige, ali je ipak Real Madrid bio konkretniji.

Bayern je za 110 miliona eura napravio rekordan transfer i potpisao Harryja Kanea, ali bivši napadač Tottenhama neće po dobrom pamtiti debi u Njemačkoj.

Naime, sinoć je Bayern izgubio sa 3:0 od Leipziga utakmicu njemačkog Superkupa, pa je Kane, koji je ušao u drugom poluvremenu, ostao bez prvog trofeja u karijeri, ali svakako će biti veliko pojačanje za njemačkog prvaka u sezoni 2023/24.

Osim Kanea, Bayern je namjeravao da dovede i Kepu Arrizabalagu (28) iz Chelseaja, kako bi riješili pitanje golmana jer Manuel Neuer i dalje nije spreman, Alexander Nuble je otišao na posudbu, a Yann Sommer prodan Interu. Očito je da Sven Ulreich nije pravo rješenje i stoga Bavaraci pokušavaju potpisati novog golmana.

Imali su za cilj da u Kanea predstave i španskog golmana, no na kraju im je posao pokvario Real Madrid, koji je u Kepi pronašao zamjenu za teško povrijeđenog Thibauta Courtoisa (31).

Oglasi

"Bili smo jako blizu sklapanja posla, jako smo htjeli sada predstaviti Kepu, ali on je potpisao za Real Madrid", rekao je izvršni direktor Bayerna.

"On je Španac i želio je prihvatiti ponudu Real Madrida", objavio je Dreesen.

Kepa Arrizabalaga je 2018. godine postao najskuplji golman u historiji. Chelsea ga je Athletic Bilbau platio rekordnih 80 miliona eura.

Kepa je u pet sezona nastupio 163 puta za Chelsea, ali se može pohvaliti da je osvojio Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Bayern sada nastavlja potragu za novim golmanom i želi ga predstaviti do narednog vikenda i utakmice 1. kola Bundeslige u Bremenu protiv Werdera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije poznato da li je Bayern pronašao idealnog golmana za sebe, a čuvara mreže sada treba i Chelsea, jer je Kepa otišao, a Edouard Mendy također potpisao za klub u Saudijskoj Arabiji.

Što se tiče Chelseaja, oni će se sada usredotočiti na osiguravanje novog golmana koji će biti pojačanje Robertu Sanchezu. Kasper Schmeichel pojavio se kao potencijalna meta kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Hvala Bogu pa ode u Real
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti