)
Pao rekord u Britaniji: Milan ga odbio dovesti za 2 miliona eura, sada prodan za 133 miliona!

Chelsea doveo veliko pojačanje

Pao rekord u Britaniji: Milan ga odbio dovesti za 2 miliona eura, sada prodan za 133 miliona!

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Brightona Moises Caicedo trenutno je jedan od najtraženijih igrača na transfer tržištu, a za njega se uporno bore dva velikana.

Caicedo je u januaru htio da napusti Brighton, no klub mu to tada nije dozvolio, a sad je već na pragu velikog transfera. Liverpool i Chelsea se bore za njegov potpis, a prema posljednjim informacijama sa Otoka igrač je jako blizu prelaska na Stamford Bridge.

Igrač će navodno potpisati ugovor do 2031. godine, a Chelsea će Brightonu platitid za britanske prilike rekordnih 115 miliona funti, što je oko 133 miliona eura.

Do sada je rekord držao Enzo Fernandez, kojeg je upravo Chelsea platio 107 miliona funti, dok je na treće mjesto spao Jack Grealish, Englez za koje je Manchester City Aston VIlli 2021. platio 100 miliona funti.

Mladi Ekvadorac je navodno obavijestio Liverpool da mu je želja da ide u Chelsea, pa će Redsi morati da potraže novog igrača na poziciji zadnjeg veznog.

Oglasi

Caicedo nije bio u ekipu u subotu kada je Brighton započeo sezonu pobjedom 4:1 nad Lutonom i vjeruje se da je već na putu za zapadni London.

Ovo bi se mogla nazvati Chelseajevom prvom pobjedom nad Liverpoolom u novoj sezoni, ali će se sa Anfielda pokušati osvetiti već sutra od 17:30 sati na Stamford Bridgeu gdje se ovi timovi sastaju u okviru 1. kola Premier lige.

Vjeruje se da će upravo prije tog derbija Chelsea obavijestiti svoje navijače i sportsku javnost o kupovini mlade zvijezde.

21-godišnjak je u Brighton stigao samo za pet miliona eura iz Ekvadora, a igrao je jednu sezonu na posudbi u Belgiji za Beerschot.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premier ligi je do sada upisao 45 nastupa u dresu Brightona te je postigao dva gola uz dvije asistencije.

Interesantno da je nogometaša prije tri godine Milan imao priliku kupiti za dva miliona eura, ali je odbio

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Pa zar ga nije mutd htjeo za 150 dovesti, aaaaa ja mislio to gotova prica kako ste vi najavili, svaka vam cast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti