Bravura Alajbegovića obilježila meč nada Leverkusena i  Borussije
Sjajan je to pogodak

Kapiten kadetske reprezentacije naše zemlje

Bravura Alajbegovića obilježila meč nada Leverkusena i Borussije

Kapiten kadetske reprezentacije naše zemlje Kerim Alajbegović nalazi se u sjajnoj formi.

Alajbegović je velika nada naše reprezentacije, budućnost za 'A' selekciju, a danas je to potvrdio u duelu kadeta Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund

Radilo se o finalu, a Borussija je nakon produžetaka slavila 3:2.

Leverkusen je poveo već u petoj minuti i to preko Alajbegovića na sjajan način. Majstorski je pogodio bh. reprezentativac i golman Borussije je bio nemoćan.

Alajbegović je sve izveo maestralno, te zatim primao čestitke od saigrača.

Oglasi

Igru je napustio u 68. minuti, a njegov tim je na kraju upisao poraz.

Alajbegović je za kadete Bayera upisao 13 pogodaka, a nastupao je i za juniorsku selekciju ovog kluba.

Postigao je dva pogotkom, a imao je priliku trenirati i sa prvim timom, što je sigurno veliko priznanje.

Priznao je to i u nedavnom razgovoru za SportSport.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već sam trenirao sa prvim timom, dva puta je to bilo. To je bilo jako dobro iskustvo, posebno u svakom smislu. To je bilo prije tri-četiri mjeseca. Prvi tim se bori za titulu, očekivala se borba za vrh, ali možda i ne baš da budu ispred Bayerna, kao što je sada.

Trenirao sam ti momcima, ostavili su sjajan dojam na mene. Svi su bili korektni prema nama mlađima, ima tu mnogo dobrih igrača. Moji planovi su vezani za Leverkusen, iako već ima nekih poziva, ali to sam prepustio sam sve ocu koji vodi brigu oko moje karijere", naveo je tada Alajbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije