Tatar junak Goražda: Sviđa mi se rad šefa Hošića, protiv Posušja smo imali jasan cilj!
Trenutak kada je Tatar izveo penal i pogodio mrežu gostiju

Odlučio je jedan pogodak

Tatar junak Goražda: Sviđa mi se rad šefa Hošića, protiv Posušja smo imali jasan cilj!

S. Mlaćo

Goražde je u subotu upisalo tri vrijedna boda na svom terenu protiv Posušja. Bilo je 1:0, a gostima je presudio sa 11 metara Kerim Tatar koji je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

U Goraždu se sada lakše diše, te u ovom klubu žele povećati svoj konto do kraja prvog dijela sezone a zatim podvući crtu.

“Težak meč, vrlo zahtjevan protiv protivnika koji voli da se nadigrava i koji ima par odličnih igrača. Mi smo imali svoj cilj i čitavu utakmicu smo težili ka tome, stvarali šanse, a nismo imali sreće da postignemo još koji pogodak. Sve u svemu, zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala“, priča Tatar za SportSport.ba.

Momci sa grada na Drini imali su par neočekivanih kikseva ove sezone, pa su u meč sa Posušjem ušli  sa jasnim ciljem – osvajanjem tri boda.

“Pritisak je postojao naravno kao i na svakoj utakmici, što je i logično, jer je ovo takva liga da svako svakoga može pobijediti i da apsolutno nema favorita. Nesretno smo prosuli bodove dva puta na domaćem terenu, zato smo ovaj meč “morali” pobijediti , a to sam na kraju i učinili zajednički zalaganjem, trudom i željom sve jednog igrača“.

Ističe sjajan odnos i sa trenerom Dženanom Hošićem koji je 'podigao' ekipu koja je loše startala u novu sezonu.

“Hošić je mlad trener i željan dokazivanja. Imamo odličan odnos s njim. Unio je neke novosti na trening i mi smo to prihvatili. Uvijek je spreman da pomogne svakom od nas, a mi pokušavamo da mu uzvratimo igrama na terenu. Mnogo mi se sviđa njegova metoda rada“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U porodici Tatar sinoć je bilo svečano. Benjamin, prvi strijelac Premijer lige, debitovao je za A reprezentaciju naše zemlje protiv Holandije. Bio je veoma zapažen.

„Benjamin je sinoć debitirao za reprezentaciju, što mi je mnogo drago i sretan sam zbog toga. Poseban trenutak za njega definitivno, ali i za čitavu porodicu. Nije mala stvar igrati za reprezentaciju. Ponosan sam na njega, te će to biti dodatni motiv da radim još jače i bolje i da se dokazujem iz dana u dan“, dodao je junak Goraždana Kerim Tatar za SportSport.ba.

Top Komentari

dzamm
Ko je stariji od brace Tatar, Benjamin ili Kerim?
0 0
user1597529149
A to je nas babatumbe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi