Kerim Tatar: Velež nas je približio cilju, nadamo se da će i Čapljina
Tarat (desno): Najbolji igrač Olimpica protiv Travnika

Krilo Olimpika za SportSport.ba

Kerim Tatar: Velež nas je približio cilju, nadamo se da će i Čapljina

Čapljina će sutra za neke, barem na 90 + minuta biti centar svemira. Fudbaleri ovoga kluba ugostit će u 28. kolu lidera na tabeli Prve lige FBiH Slogu Simin Han, a koliko god tijelom bili u Visokom, i fudbaleri Olimpika dijelom uma ili barem sluha bit će u Čapljini.

Naime, tri kola prije kraja razlika na tabeli između Sloge i Olimpika je dva boda, pa se u sarajevskom klubu nadaju da bi nakon ovoga kola mogli zasjesti na čelnu poziciju (imaju bolji međusobni omjer sa Slogom).

Kerim Tatar u prethodnoj utakmici protiv Travnika bio je ubjedljivo najbolji igrač. "Halo momci, samo ovoga pazite, broj 29 nam jedini pravi probleme", upozoravao je trener Travnika svoje igrače. Tatar je postigao i gol za vodstvo od 1:0, rezantnim šutem sa tridesetak metara.

"Zadovoljan sam svojom igrom, ali još bitnije samom utakmicom, jer smo pobijedili. Igrali smo stvarno dobro, stvorili smo dosta šansi i pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna", priča Tatar.

Da je Olimpik samo domaće utakmice ovoga proljeća riješio u svoju korist već sada bi se spremao za put u Premijer ligu, no izgubili su od Metalleghea i remizirali sa TOŠK-om.

"Za razliku od te dvije utakmice gdje smo podbacili, utakmicu sa Travnikom odigrali smo pod imperativom, nismo imali pravo na grešku. Bila je to također čvrsta utakmica kao i ove pomenute, ali smo pokazali da imamo ambiciju igrati u Premijer ligi. Pokazali smo da smo kvalitetniji od Travnika. Naravno da se osjeti gubitak tih pet bodova, ali bitno je da to nije previše utjecalo na nas. Vratili smom se pobjedničkim navikama, to je najbitnije u ovome finišu."

Tatar, inače bivši igrač Veleža, bio je oduševljen trijumfom Mostaraca nad Slogom u prošlom kolu. U Olimpiku nsu se potajno nadali da Velež može zakuhati borbu na vrhu, a to se i desilo.

"Velež nam je pomogao da se približimo cilju, osvajanju prvog mjesta. Što se naredne Slogine utakmice tiče, Čapljina je vrlo čvrsta ekipa, igraju kući jako dobro. Nadam se iskreno da će ostvariti pozitivan rezultat čime bi nas dodatnon približili prvom mjestu."

Ipak, za to vrijeme Olimpik mora dobiti Bosnu u Visokom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svjesni smo da će biti teško. Ipak, očekujem maksimalno zalaganje svih igrača, dobru igru i da ćemo se vratiti sa tri boda."

Utakmice 28. kola Prve lige FBiH na rasporedu su u srijedu od 17.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi