Kessie i Bakayoko su ismijavali Acerbija, a sada su u opasnosti

Pokrenuta istraga

Kessie i Bakayoko su ismijavali Acerbija, a sada su u opasnosti

A. Čaušević

Šef tužilaštva italijanskog fudbalskog saveza FIGC, Giuseppe Pecoraro, je odlučio da pokrene istragu protiv dvojice igrača Milana Francka Kessiea i Tiemouea Bakayoka.

Milan je sinoć s 1:0 pobijedio Lazio i napravio važan korak ka plasmanu u Ligu prvaka. Duel na San Siru imao je i treće poluvrijeme.

Bakayoko i Kessie su slavili pobjedu Rossonera s dresom Federica Acerbija jer je nekoliko dana ranije štoper Lazija rekao da su Nebeskopolavi puno bolji protivnik.

Poslije svih dešavanja stigla su i izvinjenja, međutim to bi moglo biti uzalud jer je Pecoraro pokrenuo istragu. On je zatražio dodatno pregledanje snimaka nakon kojih će se utvrditi da li će veznjaki Milana biti kažnjeni. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačno odluku u eventualnom kažnjavanju donijet će Disciplinska komisija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi