Niko sretniji od Xavija što dolazi pauza: Deveti igrač Barcelone van stroja, slijedi dug oporavak

Kessie se povrijedio

Niko sretniji od Xavija što dolazi pauza: Deveti igrač Barcelone van stroja, slijedi dug oporavak

Esmer Oštraković

Nogometaši Barcelone sinoć su ostvarili pobjedu od 2:4 na gostovanju kod Viktorije Plzen u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka, a svoj evropski put nastavit će u Evropskoj ligi.

Dva gola Torresa i po jedan Torrea, te Marcosa Alonsa bila su dovoljna za ubjedljivu pobjedu Barcelone na ovosezonskom oproštaju od Lige prvaka.

Ipak, pobjeda koju je Barcelona sinoć ostvarila plaćena je novom povredom, a ovaj put povrijedio se vezni nogometaš Barcelone, Franck Kessie.

On je sinoć na utakmici svog tima protiv Viktorije Plzen doživio povredu zadnje lože, a to je nakon utakmice potvrdio i Xavi.

"Nije nimalo dobro, a radi se o povredi zadnje lože", kratko je prokomentarisao Xavi povredu svog nogometaša.

Kako stoje stvari nakon prvih prognoza, Kessie će van terena biti dva mjeseca, a to znači da će spreman biti tek kada se završi Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Ipak, Xavi će morati da pronađe neko rješenje jer ima ogromnih problema sa povredama svojih nogometaša, a to najbolje govori jedan podatak.

Naime, od početka sezone, Kessie je čak deveti igrač koji je povrijeđen te će određeni period biti van terena, a da taj period nije kratak.

Do sada su minimalno mjesec dana van terena bili Araujo, Kounde, Garcia, Bellerin, Frenie de Jong, Depay, a neki igrači su bili i duže van terena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostaje da vidimo kako će Xavi riješiti ovaj problem jer ga naredne godine očekuje borba za trofeje na četiri polja.

Radi se naravno o domaćem prvenstvu, zatim Kupu kralja, Superkupu Španije i Evropskoj ligi, a sigurno da Xavi želi što više trofeja na kraju sezone.

Top Komentari

epa
Koliko imaju povrijedjenih dobro guraju bar u spanskom prvenstvu samo ako im se lewa povrijedi gotovi su...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi