Igrači Barcelone se spremali da idu kući, a onda je Xavi vidio šta radi Franck Kessie

Ne odustaje tako lako

Igrači Barcelone se spremali da idu kući, a onda je Xavi vidio šta radi Franck Kessie

Endin Čaušević

Franck Kessie je ljetos napustio Milan i kao slobodan igrač stigao je u Barcelonu gdje se još uvijek nije izborio za minutažu koju očekuje, ali je pokazao da neće tako lako odustati.

Kessie je nakon pet sezona odlučio da napusti Milan iako su mu Rossoneri nudili da potpiše novi ugovor i ostane na San Siru, no kada ga je Barcelona kontaktirala to jednostavno nije mogao da odbije.

Ovaj 25-godišnji veznjak potpisao je ugovor na četiri sezone s Barcelonom i jasno je da se od njega mnogo očekuje u dresu Blaugrane.

Međutim, početkom ove sezone Kessie nema baš minutažu koju je očekivao i većinu utakmica koje je odigrao ušao je s klupe za rezervne igrače. Imao je i lakšu povredu nedavno što je dodatno sve otežalo.

U La Ligi u šest nastupa odigrao je svega 156 minuta, dok je u Ligi prvaka upisao 116 minuta na četiri utakmice, ali je uspio postići i jedan pogodak.

Igrač iz Obale Slonovače ni u četvrtak nije mogao biti baš sretan nakon utakmice protiv Villarreala jer mu Xavi uopšte nije dao priliku da igra, ali Kessie ne dopušta da ga to previše potrese.

Katalonski Sport piše da je Kessie sve iznenadio nakon meča protiv Villarreala jer je samoincijativno odlučio da se vrati na teren i odradi individualni trening.

Ostali igrači Barcelone već su bili u svlačionici i spremali su se da idu kući, ali je Kessie odlučio da odradi trening i pokaže Xaviju da se neće tako lako predati i da će strpljivo čekati svoju priliku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je jučer pred meč protiv Athletic Bilbaa izjavio da je u veznom redu žestoka konkurencija, ali da itekako cijeli trud i rad Kessieja, te da će on sigurno dobiti svoju priliku.

Trener Barcelone već večeras ima priliku da ispuni svoje obećanje i nagradi Kessieja jer će Barcelona od 21 sat na svom stadionu ugostiti Athletic Bilbao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Velika greška Kessija sto nije potpisao produženje ugovora aa Milanom, ovaj Xavi samo hvali igrace koji su konstantno na klupi i koji dobijaju sanse malo ili nikako. Ista stvar je bila i sa Pjanicem.
5 0
Realno01
Cekat ces ti ljudino jos dok je Buskets tu. Barca ima prestrasan tim ali ali..... Velika mahana Xavia sto toliko vjeruje starcima poput Buskatsa,Albe.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi