Tragedija u Kataru: Otac preminuo nakon utakmice, sin ostao sam
Oko 2500 navijača Walesa doputovalo u arapsku zemlju da bodri svoj tim koji prvi put od 1958. igra na SP-u

Velški nogometni savez uputio saučešće porodici

Tragedija u Kataru: Otac preminuo nakon utakmice, sin ostao sam

Edmir Škorić

Velški navijač Kevin Davies (62) navodno je hitno prebačen u bolnicu u Dohi nakon utakmice Walesa protiv Irana.

Velški nogomet je u žalosti jer je jedan član Crvenog zida u Kataru tokom Svjetskog prvenstva umro.

Kevin Davies, koji je bio sa sinom, hitno je prevezen u opću bolnicu Hamad u Dohi nakon jučerašnjeg poraza Walesa od Irana (0:2), gdje je kasnije i umro.

On nije ni bio na stadionu, pošto se osjećao dosta loše i odlučio je da ipak ostane u stanu umjesto da s tribina prati i bodri Velšane.

Britanska ambasada, katarske vlasti i Nogometni savez Walesa (FAW), kao i putnička kompanija Wonky Sheep, navodno pomažu čovjekovom sinu da obavi sve potrebne pripreme i odleti kući.

Noel Mooney, izvršni direktor Nogometnog saveza Walesa (FAW), napisao je na Twitteru: "Žao nam je čuti da je jedan od naših navijača preminuo ovdje. Naša sućut ide porodici i naravno da smo tu da podržimo koliko god možemo".

Oglasi

Savez Walesa u kontaktu je sa porodicom preminulog i žele joj pomoći u ovim teškim trenucima. Inale, u Katar je doputovalo oko 2500 navijača Walesa.

Njihov broj pojačan je navijačima koji su već u regiji i stižu letovima kako bi gledali kako Wales sudjeluje na Svjetskom prvenstvu prvi put od 1958.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Wales je u prvom kolu odigrao neriješeno protiv SAD-a, zatim je poražen jučer od Irana sa 2:0, a u trećem kolu igra protiv Engleske i mora da napravi malo čudo i pobijedi ako želi da prođe dalje.

Engleska je vodeća u grupi B sa četiri boda, Iran ima tri, SAD dva i Wales je na dnu tabele sa jednim bodom.

Top Komentari

zilan66
Imala je tvrdu stolicu a sad je problem zacepila odvod od wc.
0 1
user1669070350
Kako je Bisera,zna li se sta?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi