Dugine boje u Kataru potvrđene: Navijači prihvatili sa oduševljenjem
FOTO: EPA

Gledamo već u drugom kolu grupne faze

Dugine boje u Kataru potvrđene: Navijači prihvatili sa oduševljenjem

Haris Zilić

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru sutra se otvara drugo kolo grupne faze. Ovaj krug otvaraju u grupi B Vels i Iran, susret počinje u 11 sati po centralnoevropskom vremenu.

Ova utakmica će biti i prva na kojoj će FIFA popustiti ovaj Mundijal.

Navijači Velsa već su najavili kako će na tribine unositi zastave sa duginim bojama, šešire i rekvizite kako znak podrške LGBT populaciji u svijetu.

Nije međutim još uvijek poznato hoće li FIFA na kraju dozvoliti i nošenje 'One Love' kapitenske trake, tačnije da li će Gareth Bale sutra na ruci imati pomenutu traku.

Upravo je zbog trake nastao sav haos jer su zabranili kapitenima sedam selekcija da se na terenu pojave s trakom.

Oglasi

Njemačka, Engleska, Danska, Nizozemska, Belgija, Vels i Švicarska su zbog toga prijetile istupanjem iz FIFA, što je jučer potvrdio direktor Fudbalskog saveza Danske Jakob Jensen.

Čini se da FIFA lagano popušta, a vidjet ćemo već sutra šta su navijači Velsa spremili na tribinama.

Cilj sedam reprezentacija sigurno neće biti potpun sve dok FIFA ne odobri korištenje 'One Love' trake i sigurno je da će biti još pritiska na krovnu kuću svjetskog fudbala da dozvoli simbole i na terenu, tako da sutrašnji meč Irana i Velsa neće biti kraj ove borbe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Velšani će sigurno doći u rekvizitima i majicama sa duginim bojama, ali traka je još uvijek pod upitnikom.

Inače, duel Velsa i Irana je veoma bitan za oba tima. Reprezentacija koja sutra bude poražena gubi vjerovatno sve šanse za plasman u nokaut fazu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
E sad se tek fudbal moze uzivat sve do sad je bilo talasika. Dugine boje ce pravo da poboljsaju kvalitet fudbala. Bolesnici
7 1
user1666910009
Koliko vas placaju za promociju p*****uka pitam za druga
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi