KDB ima ozbiljnih problema u glavi, morat će na tome poraditi ako misli najbolje Belgiji
KDB je imao burnu raspravu sa selektorom u toku meča protiv Kanade, a sada je stiglo objašnjenje zašto.

Sve je otvoreno priznao

KDB ima ozbiljnih problema u glavi, morat će na tome poraditi ako misli najbolje Belgiji

Eldar Ganibegović

Kevin de Bruyne je imao burnu raspravu sa selektorom u prvoj utakmici Belgije na Svjetskom prvenstvu, a sada je odlučio da javno pojasni šta se ustvari dešavalo.

Reprezentacija Belgije je na jako težak način stigla do pobjede protiv Kanade u prvoj utakmici u Kataru.

Kanađani su imali više od igre, propustili i penal, a Belgija je do pobjedonosnog gola stigla bukvalno iz ničega nakon što je kanadska odbrana popustila i propustila jednu dugu loptu koju u gol pretvara Batshuayi.

U centru pažnje našao se i Kevin de Bruyne koji je ponio nagradu za igrača utakmice, iako ni njemu samom nije bilo jasno zašto.

Nakon utakmice je u izjavi iskreno rekao da nema pojma zbog čega je on dobio tu nagradu kada nije odigrao dobar meč.

Također, De Bruyne je bio u centru pažnje i kada je Belgija dala gol, odnosno kada su igrači ove selekcije slavili pogodak.

Oglasi

Prišao je selektoru Martinezu, vodio burnu raspravu s njim jer njegova selekcija ne igra dobro, Alderweireld je pokušao nešto da mu objasni, no samo mu je rekao da odstupi.

Danas je na press konferenciji De Bruyne priznao da je razlog svega bila njegova frustracija zbog loše igre njegovog tima.

"Ne, jasno je da ne možemo da igramo kao u Manchester Cityju. Morate se kao tim prilagoditi igračima koje imate. Da li me ovo frustrira? Da! Trebao bih se suzdržati, znam, ali težim savršenstvu. To može biti i dobro i loše", rekao je Kevin de Bruyne, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam razmišljao o tome. Znam da moje reakcije nisu uvijek najbolje. Moram da pronađem svoj mir i da naučim da se kontrolišem."

I zaista ima pravo De Bruyne. Morat će naučiti da se kontroliše za svoje i za dobro svoje ekipe, koja je ponovo jedan od favorita na Mundijalu, a ovo prvenstvo je i posljednja šansa jedne sjajne belgijske generacije da osvoji jedan veliki trofej. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi