Iskrenije ne može: De Bruyne je izabran za igrača utakmice, a izgledao je kao da mu nije do života

I sam je iznenađen

Iskrenije ne može: De Bruyne je izabran za igrača utakmice, a izgledao je kao da mu nije do života

Admin Čaušević

Belgija je uz dosta muke i mnogo teže od očekivanog pobijedila Kanadu na otvaranju Svjetskog prventva. Konačan rezultat glasio je 1:0, a gol odluke u finišu prvog poluvremena postigao je Michy Batshuayi. Za igrača utakmice je proglašen Kevin De Bruny, a ni sam veznjak Manchester Cityja mogao da vjeruje da je dobio nagradu.

De Bruyne je odigrao sasvim solidan meč za svoje standare, ali i to je bilo dovoljno da bude najboljim pojedinac na utakmici, barem prema stručnom žiriju FIFA-e.

Iako je Thibaut Courtois imao fenomenalan nastup uz nekoliko odličnih intervencija te jedan odbranjeni penal, sjajni čuvar mreže Reala nije dobio laskavo priznanje.

Da je i sam De Bruyne iznenađen nagradom najbolje pokazuje i njegov hladnokrvni izraz lica jer je ostavljao dojam da mu je svejedno zbog dobijene nagrade. 

Jedan od najboljih veznajaka današnjice je bio poprilično direktan u izjavi nakon što je primio simbolični trofej.

Oglasi

"Mislim da nisam odigrao sjajnu utakmicu. Ne znam zašto sam dobio ovaj trofej. Vjerovatno na ime", kazao je Belgijanac.

Od De Bruynea i društva se sigurno očekivalo više pošto su ih Kanađani praktično cijelog meča držali u šaci. Ipak, Crveni đavoli su nekako uspjeli ostvariti trijumf. 

Inače, ovaj minimalni trijumf znači da je Belgija posljednji put u grupnoj fazi Svjetskih prvenstava poražena još 1994. godine kada ih je pobijedila Saudijska Arabija(0:1).

U narednih 13 susreta grupne faze Belgijanci nisu izgubili, a sada su u nizu od osam uzastopnih trijumfa čim se su se izjednačili sa Brazilom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nastavak takmičenja za De Bruynea i društvo donosi duele protiv Maroka i Hrvatske, pa bi se vrlo lako moglo desiti da dođu i do jubilarne 10 uzastopne pobjede u grupnoj fazi.

Ova reprezentacija je na posljednjem prvenstvu svijeta održanom u Rusiji prije četiri godine došla do polufinala, a u susretu za treće mjesto savladana je Engleska sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi