De Bruyne otkrio koje su mu riječi promijenile život: "Bio sam šokiran, promijenio mi je mentalitet"

Guardiola pogodio u srž

De Bruyne otkrio koje su mu riječi promijenile život: "Bio sam šokiran, promijenio mi je mentalitet"

Eldar Ganibegović

Kevin de Bruyne godinama unazad jedan je od najboljih veznjaka, ali i fudbalera svijeta. Motor je Manchester Cityja koji je s njim u veznom redu jedan od najboljih klubova svijeta, a Belgijanac je otkrio riječi koje su mu promijenile mentalitet i koje su mu pomogle da postane jedan od najboljih na svijetu.

Reprezentativac Belgije dijete je Genka iz kojeg je u Chelsea otišao u januaru 2012. godine u transferu vrijednom osam miliona eura.

Ostao je na posudbi u Genku, da bi se Chelseaju pridružio na ljeto iste godine. Na Stamford Bridgeu nije dobio previše šanse, bio je na posudbi u Werderu, da bi ga Chelsea prodao Wolfsburgu u januaru 2014. godine za 22 miliona eura.

U Wolfsburgu je žario i palio i vrlo brzo privukao pažnju na sebe. Po medijima se provlačila priča da je za njega zainteresovan Manchester City i to se na kraju ispostavilo kao tačno.

Na Etihad je stigao u ljeto 2015. godine u transferu vrijednom 76 miliona eura. Tu je i dan danas, a ugovor s Građanima ima do ljeta 2025. godine.

Godinu dana nakon njegovog dolaska, u klub je stigao Pep Guardiola. Trener je to koji ga u Cityju trenira i danas, a De Bruyne je otkrio kako su mu Guardioline riječi promijenile mentalitet.

"Kada smo se sreli prvbi put, Pep mi je rekao da sjednem. Zatim mi je rekao: "Kevine, slušaj, ti vrlo lako možeš biti među pet najboljih fudbalera na svijetu. Top pet, vrlo lako."

U tom trenutku sam bio šokiran, ali on je to rekao s tako jakim uvjerenjem. Totalno je promijenio moj mentalitet. To je bio potez jednog genija. Otada, trudim se da mu dokažem da je bio u pravu", ispričao je De Bruyne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je Belgijanac u dresu Cityja nastupio 323 puta i postigao 89 golova uz 132 asistencije. Njegov posljednji gol za Manchester City prava je ljepota za oči.

De Bruyne je u dresu Manchester Cityja dva puta bio fudbaler sezone u Engleskoj i dva puta fudbaler godine, četiri puta je osvojio titulu prvaka Engleske, pet puta Liga kup, jednom FA Cup, te dva puta Community Shield. Jasno, nedostaje još Liga prvaka koju će ove sezone City ponovo pokušati osvojiti i jedan je od glavnih favorita.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi