Pep Guardiola nema problem da to kaže: "Oni su bolji tim od nas"

Hvalio Topnike

Pep Guardiola nema problem da to kaže: "Oni su bolji tim od nas"

Edmir Škorić

U Ligi prvaka Manchester City je nedavno odigrao 0:0 protiv Borussije Dortmund, a danas su pobijedili Leicester u gostima s 1:0. Menadžer Pep Guardiola je neposredno prije te utakmice na King Poweru rekao da je Arsenal najbolja ekipa trenutno u ligi.

Iako City uglavnom s lakoćom dobija rivale, na tabeli Premiershipa zauzimao je "samo" drugo mjesto prije današnje utakmice, ali nakon pobjede nad Leicesterom preuzeo je makar privremeno vrh.

"Postoji ekipa koja je bolja od nas. U ovom trenutku Arsenal bi bio prvak", rekao je Guardiola, koji smatra da je ostvaren prvi cilj u ovoj sezoni.

"Općenito sam sretan, imamo dobar stav nakon osvajanja prvenstva prošle sezone. Glavni cilj je bio plasirati se za osminu finala Lige prvaka i gle čuda, puno je velikih ekipa već ispalo ili ih dijeli jedna utakmica od kraja grupne faze".

"U ligi smo htjeli biti što viši na tabeli. Ostale su nam tri utakmice i mislim da će te utakmice puno reći o našim šansama u Premier ligi ove sezone", poručio je Pep.

Oleksandar Zinčenko (25) i Gabriel Jesus (25) su dvojica vrhunskih igrača koji su ljetos iz Manchester Cityja prešli među lidere, ekipu Arsenala, ali Pep se ne ljuti zbog toga.

"Nakon svega što su napravili za nas, zaslužuju da biraju gdje žele igrati. Ne možete im reći da ne idu u ovu ili onu momčad, veliki klubovi to ne rade. Veliki klubovi se bore za igrača, ali ako on ne želi igrati, ide gdje želi", kazao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal će svoj susret 14. kola odigrati sutra, kada će ugostiti Nottingham Forest na svom Emiratesu od 15 sati.

Prema do sada viđenom, Topnici imaju pravo da se nadaju malom čudu i konačnoj tituli, prvoj od 2004. godine, ali i dalje se City smatra glavnim favoritom za naslov, mada bi Guardiola sasvim sigurno potpisao drugo mjesto u Engleskoj ako će biti konačno osvojena Liga prvaka, što je želja vlasnika kluba već godinama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dajte covjeku jos 2 milijarde da se pojaca,da ne vudu bolji tim od njegovog...
1 2
Mele
On i DR Gazija se bas nikako ne slazu, Arsenal sampion, NEEE, Gazijoooo .komentar strucni, za svu kulturnu raju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi