Liverpool pronašao zamjenu za Mohameda Salaha i sve iznenadio
Salah nakon gotovo sedam godina napušta Liverpool?

Da li je mlada zvijezda spremna za Anfield?

Liverpool pronašao zamjenu za Mohameda Salaha i sve iznenadio

E. Škorić

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah član je Liverpoola gotovo sedam godina, ali vjeruje se da bi na ljeto trebao napustiti Anfield.

Salah je i ove sezone jedan od ključnih igrača u ekipi Jurgena Kloppa, no navodno je Egipćanin spreman da se pridruži brojnim zvijezdama u Saudijskoj Arabiji i da se sada skrasi u islamskoj zemlji.

"Dani Egipćanina na Anfieldu su odbrojani, s obzirom na ponude koje su stigle iz Saudijske Arabije", piše Fichajes.

Na Anfieldu su svjesni da će prije ili kasnije morati da se pomire s činjenicom da će ostati bez Salaha, zbog čega su tražili njegovu zamjenu i čini se napokon je pronašli.

Prema pisanju engleskih medija, Redsi su odlučili dovesti Michaela Olisea iz Crystal Palacea na poziciji desnog krila.

Oglasi

Francuz rođen u Londonu procijenjen je na 50 miliona eura, a od 2021. otkako je u Crystal Palaceu uspio je zabiti 11 golova i upisati 20 asistencija u 80 nastupa u svim takmičenjima.

22-godišnjak je prošao kroz akademije Arsenala, Chelseaja i Manchester Cityja, a u seniorskoj konkurenciji igrao je prije Palacea jedino još u Readingu.

Ove sezone igra jako dobro i ima pet golova na devet premierligaških mečeva, a posebno je raspoložen bio prije tri dana portiv Brentforda kada je zabio dva gola. Po jedan ej dao Chelseaju, Manchester Cityju i Lutonu. Dobar dio sezone propustio je zbog povrede, ali se vratio sredinom novembra.

Ostaje da se vidi da li će zaista biti zamjena Egipćaninu i koliko je spreman da na pravi način zamijeni jednog od najboljih krilnih fudbalera na svijetu.

Kloppov tim trenutno igra dobro i sinoć je sa 4:2 pobijedio Newcastle, pa je sada lider na tabeli sa 45 bodova, dok tri manje ima Aston Villa, a pet manje City uz utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je Salah sinoć postigao jedan gol uz jednu asistenciju, s tim da je prethodno kod 0:0 promašio penal, odnsono Dubravka mu je odbranio.

Salah je svojevremeno sa Sadijom Maneom činio jedan od najubitačinijih krilnih parova, ali je Senegalac otišao u Bayern, a potom u Saudijsku Arabiju u redove Al-Nassra, a njih dvojica mogli bi se ujediniti ponovo na kraju sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi