Ostavio je agente bez ogromne provizije: De Bruyne sa Cityjem sve završio sam
Foto - Manchester City

Neobična situacija u svijetu fudbala

Ostavio je agente bez ogromne provizije: De Bruyne sa Cityjem sve završio sam

M. Šljivak

Kevin de Bruyne trenutno je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Sjajni Belgijanac igra zaista čudesan fudbal u dresu Manchester Cityja, a danas je klub sa Etihada ozvaničio potpis novog ugovora sa fenomenalnim 29-godišnjakom.

De Bruyne će tako u dresu Cityja ostati do 2025. godine, a interesantno je svakako da Belgijanac nije koristio usluge nikakvog agenta u pregovrima sa Građanima.

KDB je pregovore sa čelnicima Cityja vodio sasvim sam. To svakako rijedak slučaj u svijetu fudbala u kojem kolo vode veliki agenti koji uzimaju ogroman procenat za svoje usluge.

Međutim, De Bruyne nije želio da mu se iko miješa u posao. Sve je sam završio, a ispregovarao je i povišicu.

On je po dosadašnjem ugovoru primao 280.000 funti sedmično. Ipak, pretpostavlja se da je nova plata nešto veća i da je minimalno na 310.000 funti, možda i veća.

De Bruyne će 2025. godine proslaviti 10 godina u klubu i vjerovatno će tada biti na isti način slobodan kao što su to ranije nakon decenije u klubu postali David Silva, te Sergio Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Belgijanac je u City stigao 2015. godine iz Wolfsburga. Odigrao je ukupno 255 utakmica, zabio je 65 golova i upisao je 105 asistencija

U karijeri je ovaj fudbaler pored Wolfsburga i Cityja nastupao još za Chelsea, Werder i Genk.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MethodMan
Ovo je kad momak ima mozga
26 0
gallardo.la
Svaka cast, tako je i trebao odraditi. Ne da Mino moze traziti 20 miliona
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi