Mourinho konačno otkrio istinu o De Bruyneu i Salahu: "Djeca! Jedan dan ne igra i odmah..."

Progovorio je čuveni stručnjak

Mourinho konačno otkrio istinu o De Bruyneu i Salahu: "Djeca! Jedan dan ne igra i odmah..."

A. Čaušević

Jose Mourinho je konačno otkrio zašto je Chelsea prodao buduće superzvijezde  Kevina De Bruynea i Mohameda Salaha. Egipćanin i Belgijanac su već godinama među najboljim igračima svijeta, ali na Stamford Bridgeu nisu dobili priliku.

Mourinho koji je na Stamford Bridge donio tri naslova Premiershipa 2005., 2006. i 2015. u dva odvojena perioda u klubu, bio je trener kada je Chelsea odlučio prodati De Bruynea Wolfsburgu i Salaha Romi.

Otkako su otišli iz zapadnog Londona, njih dvojica su se razvila u dvojicu kandidata za osvajanje Zlante lopte zbog čega je Mourinho često trpio kritike zato što je olako dozvolio njihov odlazak.

Generalno smatran najboljim veznim igračem na svijetu kada je na terenu, De Bruyne je donio veliki broj trofeja Manchester Cityju, a vrhunac se desio prošle sezone osvajanjem trostruke krune uključujući Ligu prvaka.

U međuvremenu, Salah, također osvajač Premierhipa i Lige prvaka nemilosrdno je zabija golove tokom svog vremena u Liverpoolu i nedavno je stigao do brojke od 200 pogodaka u dresu Redsa.

Oglasi

Mourinho je sada otkrio da i De Bruyne i Salah nisu imali strpljenja na Stamford Bridgeu i da su htjeli otići u pokušaju da dobiju više prilika kako bi igrali za prvi tim.

"Da budem iskren, otišli su jer su htjeli otići, otišli su jer nisu htjeli sačekati", kazao je Mourinho gostujući u jednom podcastu te je nastavio:

Mourinho i De Bruyne na jednom od treninga Chelseaja

"Prošlost je pokazala da je njihova opcija bila dobra jer su imali karijere kakve imaju i postigli su uspjeh."

"Ali ponekad djeca donose takve odluke jer ne mogu čekati ili nemaju strpljenja biti mirni i čekati pravi trenutak. Ponekad njihova karijera krene u krivom smjeru."

"Kad mi ljudi govore da sam pustio Salaha, ja tvrdim suprotno. Ja sam doveo Salaha. Liverpool ga je htio dovesti iz Basela, a ja sam ušao u rat da ga dovedem."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"De Bruyne je imao odličnu presezonu. Na startu Premiershipa je bio starter, a u evropskom Superkupu protiv Bayerna je bio na klupi. Sljedeći dan je zatražio odlazak", ispričao je Mourinho.

Bilo kako bilo, Mourinha će svijet pamtiti kao jednog od najboljih trenera u historiji, dok su Salah i De Bruyne izgradili reputaciju istinskih fudbalskih šampiona.

Top Komentari

vedin
Ma ja, svi su krivi osim tebe.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi