Dok Guardiola kuka zbog rasporeda čelnici Manchester City dogovorili još jedno veliko pojačanje!

S igračem su već sve završili

Dok Guardiola kuka zbog rasporeda čelnici Manchester City dogovorili još jedno veliko pojačanje!

Endin Čaušević

Manchester City večeras igra u Madridu prvi četvrtfinalni meč Lige prvaka protiv Reala i dok svi pričaju o utakmici čelnici kluba s Etihada su završili još jedan veliki transfer.

Ekipa Manchester Cityja otputovala je jučer u Madrid jer večeras na stadionu Santiago Bernabeu igra prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala.

Pep Guardiola je u posljednje vrijeme najviše "kukao" zbog zgusnutog rasporeda koji ima njegov tim s obzirom da su u prethodnih deset dana odigrali tri utakmice, dok je Real imao tek jedan meč u tom periodu.

Međutim, dok svi pričaju o večerašnjem okršaju Real Madrida i Manchester Cityja čelnici aktuelnog prvaka Evrope su onako u sjeni završili još jedan veliki transfer.

Engleski mediji pišu da je već sada sasvim jasno da će brazilski reprezentativac Lucas Paqueta biti prvo pojačanje Građana na početku ljetnog prelaznog roka, te da je tu već sve skoro završeno.

Oglasi

Paqueta je i prošle godine bio na meti Cityja i htio je da potpiše za taj klub, ali West Ham je na kraju odbio ponudu s Etihada što ga je u potpunosti razočaralo.

No, Guardiola nije odustao od Brazilca za kojeg vjeruje da će biti veliko pojačanje u veznom redu. City se odmah bacio na posao i kako pišu mediji u Engleskoj s Paquetom su dogovorili sve uslove ugovora.

Pregovori su trajali nekoliko sedmica, a Paqueta je danas poručio da pristaje na uslove koje nudi Manchester City, no svjestan je da odlučujući period transfera tek slijedi.

Sada preostaje da City ponovo počne pregovore s West Hamom, ali smatra se da ovaj put neće biti problema jer se u londonskom klubu kaju što ljetos nisu prihvatili ponudu od čak 100 miliona eura za Brazilca.

Oglasi

Paqueta ove sezone nije previše briljirao baš kao ni ostatak ekipe West Hama i zbog toga mu je cijena sada nešto manja.

Očekuje se da će City ponuditi za njega oko 70 miliona eura i da će West Ham to najvjerovatnije prihvatiti uz gorak okus zbog činjenice da su u svega desetak mjeseci izgubili 30 miliona eura za Brazilca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 26-godišnji veznjak u dosadašnjem dijelu sezone u dresu West Hama odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima, dao je osam golova i dodao sedam asistencija.

Ponikao je u Flamengu iz kojeg je početkom 2019. godine za skoro 40 miliona eura stigao u Milan. Godinu dana kasnije za 23 miliona prelazi u Lyon koji ga je dvije godine kasnije prodao West Hamu za skoro 43 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Možda če,ako potroši još 7 milijardi,osvojit nešto...prevara od trenera
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi