Kraljevi smislili lukav plan kako da igračima Cityja naprave pakao, UEFA im dala zeleno svjetlo!

Čeka ih pakao na Bernabeuu

Kraljevi smislili lukav plan kako da igračima Cityja naprave pakao, UEFA im dala zeleno svjetlo!

Endin Čaušević

Real Madrid večeras na svom stadionu dočekuje Manchester City u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a španski mediji pišu da kraljevski klub ima poseban plan kako da napravi što bolju atmosferu na stadionu Santiago Bernabeu.

Već smo navikli prethodnih godina da u nokaut fazi Lige prvaka gledamo okršaje Real Madrida i Manchester Cityja i nema dilema da nas i večeras očekuje još jedan spektakularan okršaj ovih rivala.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari večeras će biti u dilemi koju utakmicu gledati jer se u istom terminu igra i meč u Londonu gdje će se sastati Arsenal i Bayern.

No, sigurno je da će oba susreta biti spektakularna, ali čini se da će u centru pažnje biti okršaj aktuelnog prvaka Evrope i ekipe s najviše titula u historiji Lige prvaka.

Igrači Real Madrida dosta odmorniji ulaze u večerašnji susret jer su imali devet dana pauze između dva meča dok je Manchester City u tom istom periodu odigrao čak tri susreta i jasno je da će Kraljevi što se toga tiče biti u prednost.

Ipak, u kraljevskom klubu pobrinuli su se za sve kako bi napravili što bolju atmosferu na stadionu i kako bi igrače Manchester Cityja večeras na Bernabeuu dočekao pravi pakao.

Oglasi

Španski mediji pišu da Real Madrid ima poseban plan kako da atmosfera na stadionu Santiago Bernabeu izgleda još bolje i zastrašujuće za protivnika, te je Florentino Perez dao zeleno svjetlo da se taj plan realizuje.

Naime, u Realu su odlučili da će večeras iskoristiti pokretni krov koji je postavljen na nedavnom renoviranju stadiona. Krov će biti zatvoren na ovoj utakmici iako u Madridu javljaju lijepo vrijeme bez padavina.

No, zatvaranje krova će se uraditi kako bi buka na stadionu bila još glasnija. U Realu traže od navijača da navijaju od prve do zadnje minute i zatvaranje krova sigurno će im pomoći da naprave zastrašujuću atmosferu za protivničke igrače.

Nakon što je ovu ideju odobrio Florentino Perez iz kraljevskog kluba su se javili i UEFA-i kako bi podnijeli zahtjev za zatvaranje krova, te su i od njih dobili dozvolu za takav potez kako piše ugledna Marca.

Oglasi

Podsjećamo, večerašnje utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se s početkom u 21 sat, te ove spektakle sigurno ne smijete propustiti.

Također, što se tiče igračkog kadra i tu je Carlo Ancelotti u maloj prednosti zbog činjenice kakvih problema ima Pep Guardiola s defanzivom.

Za meč u Madridu i definitnivno su "otpali" Nathan Ake i Kyle Walker, a i dalje je pod upitnikom nastup hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola koji se povrijedio prošlog vikenda u susretu protiv Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gvardiol je propustio jučerašnji trening Manchester Cityja, ali se našao u avionu na putu za Madrid. No, konačnu odluku oko toga da li će Hrvat biti u konkurenciji za večerašnji meč donijet će Guardiola zajedno s ljekarskim timom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Šta imaš gledati propagandu od nogometa satrati će ih arsenal a nije ni krenulo !!! Gazi plastiku !!! Real Madrid je najveći klub na planeti
3 0
Joe17
Cuj Pep ima probleme s defanzivom, a Real hvala Bogu eto nema hahahaha Courtois, Alaba i do skoro Militao, al eto mogao bi da igra al je prerano ga ubaciti od pocetka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti