Belgija se raspada pred Hrvatsku: Dvije zvijezde godinama ne pričaju zbog djevojke i prevare

Podsjetili na skandal iz 2014. godine

Belgija se raspada pred Hrvatsku: Dvije zvijezde godinama ne pričaju zbog djevojke i prevare

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije stigla je kao jedan od favorita na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali stvari ne idu onako kako su planirali i sve su dodatno zakuhale priča o lošim odnosima iz svlačionice koje su uzdrmale ekipu pred odlučujuću utakmicu protiv Hrvatske.

Belgijanci nakon dvije utakmice grupne faze imaju tri boda i prije nekoliko dana doživjeli su neočekivan poraz od Maroka (2:0), te u zadnjem kolu moraju pobijediti Hrvatsku ukoliko žele da se plasiraju u osminu finala ovog takmičenja.

Međutim, svima je jasno da situacija u svlačionici Belgije uopšte nije dobra, a to je bilo jasno već i nakon prve utakmice. Tada je Kevin De Bruyne kritikova odbranu svog tima za koju je rekao da je slaba karika tog tima i da su igrači u defanzivni jednostavno prestari za taj nivo fudbala.

To je itekako zasmetalo pojedinim defanzivcima Belgije, a najglasniji bio je Jan Vertonghen koji je javno rekao da je zamjerio De Bruyneu takve riječi što je dovoljno pokazalo da atmosfera nije na najboljem nivou.

Nakon poraza od Maroka navodno je došlo i do velikog sukoba u svlačionici jer se Vertonghen svađao s De Bruyneom i Hazardom i da je skoro došlo do tuče, no na kraju su ih saigrači smirili.

O tome je danas na press konferenciji pričao i Thibaut Courtois kojem je zasmetalo što očito neko iz svlačionice daje informacije medijima, te da će mu to biti zadnji dani u reprezentaciji ako se sazna o kome je riječ.

Oglasi

"Ludo je misliti o tome. Radimo s puno ljudi osim igrača, možda je neko nešto rekao. Nemamo potrebu tražiti nekoga ko je nešto rekao. Naravno, ako ga pronađemo, to će mu biti posljednji dan u reprezentaciji, rekao je, između ostalog, Courtois.

Pred utakmicu odluke protiv Hrvatske mediji u Belgiji su se prisjetili i ranijeg skandala iz svlačionice koji još uvijek nije riješen i čini se da nikada neće ni biti.

Tada su u centru pažnje bili upravo De Bruyne i Courtois, a sve zbog jedne djevojke. Naime, Courtois je prije nekoliko godina imao aferu sa tadašnjom De Bruyneovom djevojkom zbog čega je njihov odnos zauvijek narušen.

   Kevin de Bruyne i njegova bivša djevojka Caroline Lijnen koja ga je varala s Thibautom Courtoisem 2014. godine

De Bruyne je bio izuzetno ljut kada je saznao da ga tadašnja djevojka vara s Courtoisom, a svom saigraču iz reprezentacije to nikada nije oprostio i čini se nema uopšte namjeru da to uradi.

Naime, belgijski mediji napomenuli su da Courtois i De Bruyne ne pričaju uopšte već godinama i to od 2014. kada je veznjak Manchester Cityja saznao za aferu svoje tadašnje djevojke Caroline Lijnen.

Oglasi

Oni igraju u reprezentaciji Belgije već desetak godina, ali nakon tog incidenta više nisu razgovarali. Njihov odnost je čisto profesionalan, ali uopšte nemaju nikakav odnos i nije ni čudo što se odjednom sve počelo raspadati u svlačionici Belgije.

Takve stvari krile su se godinama, a nažalost za Belgijance sve je na naplatu došlo u najgorem trenutku i to na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Belgijanci su stigli kao jedni od favorita, a sada će se svim silama boriti u zadnjem kolu da prođu dalje.

Hrvatska je trenutno lider na tabeli sa četiri boda koliko ima i Maroko, dok je Belgija treća sa tri. U zadnjem kolu jedino je "mirna" Kanada koja je bez bodova nakon dva kola, ali i šansi da se plasira dalje.

# TIM UTA GR BOD
1. Hrvatska 2 4:1 4
2. Maroko 2 2:0 4
3. Belgija 2 1:2 3
4. Kanada 2 1:5 0

Odluka u ovoj grupi će pasti u četvrtak kada se igraju mečevi posljednjeg gola. Hrvatska i Belgija igraju na Ahmad bin Ali stadionu u Al Rayyanu, dok se Kanada i Maroko sastaju na Al Thumama stadionu u Dohi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Obje utakmice igraju se od 16 sati i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja i velika borba za mjesta koje vode dalje.

Također, treba istaći da će prva i druga ekipa iz ove grupe u osmini finala igrati protiv ekipa iz grupe E gdje se za osminu finala bore Španija, Japan, Kostarika i Njemačka, te sve ekipe imaju šansu da prođu dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti