Totalni razdor u Belgiji: Saigrač okrenuo leđa De Bruyneu, Hrvatska ima veliku šansu
Jan Vertonghen indirektno prozvao Kevina de Bruynea zbog izjave.

Vatreni ovo moraju iskoristiti

Totalni razdor u Belgiji: Saigrač okrenuo leđa De Bruyneu, Hrvatska ima veliku šansu

E. Ganibegović

Reprezentacija Belgije je očajna kada je igra u pitanju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a izjave u medijima govore da u ovom timu ne vlada potrebna harmonija, niti je atmosfera na visokom nivou.

Belgija nakon dva kola u grupi F Mundijala ima tri boda zbog pobjede nad Kanadom od 1:0 u prvom kolu, dok su Crveni đavoli danas poraženi od Maroka 2:0.

U obje utakmice Belgija je prikazala jako lošu igru, te nije ni sjena onog tima koji je u Rusiji prije četiri godine osvojio bronzanu medalju.

Jučer je Kevin de Bruyne dao izjavu koja je razbjesnila mnoge navijače Belgije. Naime, kazao je kako je tim Belgije prestar da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Nakon današnje utakmice pokazalo se da stanje u Belgiji nije baš najbolje, s obzirom na to da je Roberto Martinez, selektor Crvenih đavola, javno odlučio krivicu svaliti na svoje igrače. 

Oglasi

"To je više pitanje stanja duha, a ne nedostatka kvaliteta na tehničkom nivou. Sada je to odgovornost igrača: dosta su radili sa loptom, a danas nisam vidio njihovu lakoću u igri", u izjavi je, između ostalog, rekao Martinez

Da je nešto "truhlo u državi Belgiji", pokazala je i izjava Jana Vertonghena nakon poraza od Maroka.

On je odlučio da indirektno prozove svog kolegu Kevina de Bruynea. Kao defanzivac, odlučio je da kritikuje ofanzivni dio svoje ekipe iskoristivši De Bruyneove riječi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vjerovatno loše napadamo zato što smo prestari, zar ne?", upitao se defanzivac Anderlechta i tako izazvao brojne polemike u Belgiji.

Belgija sada pred sobom ima jako težak zadatak kani li proći u osminu finala. Jednostavno, kalkukacija u posljednjem kolu više nema i moraju ići na pobjedu protiv viceprvaka svijeta, Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi