"Ako to uradi i mi ga otkrijemo, neka zna da su mu dani odbrojani"

Žestoka i jasna poruka Thibauta Courtoisa

"Ako to uradi i mi ga otkrijemo, neka zna da su mu dani odbrojani"

Admin Čaušević

Belgijanci su odlučili da ugase požar nakon glasina o navodnoj tuči u svlačionici poslije poraza od Maroka. Pred novinare su stali Thibaut Courtois i Eden Hazard te objasnili kako stoje stvari u svlačionici pred odlučujući meč protiv Hrvatske.

Prvi je jsve počeo Kevin De Bryune koji je nakon pobjede nad Kanadom izjavio da Belgijanci imaju dobru ekipu, ali da su stari te da su izgubili neke ključne igrače uz naglasak da nemaju šansi da postanu prvaci svijeta.

Nakon poraza od afričke reprezentacije, navodna žestoka rasprava između belgijskih u zvijezda upalila je alarme. Otkriveno je da se Jan Vertoghen posvađao sa Edenom Hazardom i De Bruyneom, a Romelu Lukaku je morao smirivati situaciju.

Hazard je prvi komentarisao situaciju kazavši da nije tako kako se čini i kako mediji prenose.

"Nije bilo puno tova, sve što se govori je preuveličano. Jučer smo imali sastanak i razgovarali smo o mnogim temama. Roberto Martínez je također bio tamo. Imamo dva dana da se pripremimo za sljedeću utakmicu i pokušamo pobijediti".

Zatim je dao i svoje mišljenje o De Bryuneovoj izjavi: "Razgovarao sam s njim o onome što je rekao o stilu igre i starenju, ali rekao je to više kao šalu. Ima puno povjerenje u grupu, inače ne bi bili ovdje."

Oglasi

O bijesu u svlačionici nakon poraza od Maroka: "Normalno je da smo ljuti u svlačionici jer smo izgubili, ali ništa više od toga. Težak je trenutak, meni je najteže s reprezentacijom , ali velike ekipe imaju teške trenutke. Zato moramo biti složniji i pobijediti na terenu".

Courtois je počeo sa bijesom u svlačionici: "Trenutno niko nije zadovoljan, ali mislimo da ćemo pobijediti u četvrtak i proći dalje. To je fudbal, svašta se može dogoditi, ali mi ćemo dati sve od sebe."

"Ljuti smo u svlačionici zbog poraza, razočarani smo rezultatom protiv Maroka. Vjerujemo da su mediji previše preuveličali situaciju. Mislimo da možemo proći dalje.

Golman Reala je slomio klupu u svlačionici: "Ispričana je priča koja ne postoji. Udario sam klupu šakom. Naravno, svi smo bili razočarani, ali niko se nije tukao. To je beskorisno. Zato i postoje sastanci poslije utakmica."

"Glavni problem može biti taj što se na društvenim mrežama i u medijima uvijek pretjeruje. Malo je reći kako se slažete sa saigračima. Na kraju krajeva, jučer smo imali sastanak na kojem smo razgovarali o svim stvarima, a to je najvažnije. Ako izgubiš uvijek će biti frustracije, zato je bilo važno da svi razgovaramo, da olakšamo situaciju.”

Isključio da postoji 'krtica' uz jasnu prijetnju da ako se otkrije izdacija da će odmah biti izbačen iz reprezetnacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ludo je misliti o tome. Radimo s puno ljudi osim igrača, možda je neko nešto rekao. Nemamo potrebu tražiti nekoga ko je nešto rekao. Naravno, ako ga pronađemo, to će mu biti posljednji dan u reprezentaciji."

Podsjećanja radi, Belgiji je za prolazak dalje u posljednjem kolu potrebna pobjeda nad Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti