Kevin de Bruyne postao trener u 30. godini

Položio ispite

Kevin de Bruyne postao trener u 30. godini

E. Škorić

Veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne ima tek 30 godina, a već je položio ispite za trenera.

Jedan od najboljih veznjaka svijeta i šampion Engleske sa Cityjem želi stopama svog trenera Pepa Guardiole i već je na dobrom putu.

KDB je sudjelovao u projektu koji je pokrenuo Belgijski nogometni savez 2019. godine, u kojem je nekoliko igrača išlo na UEFA A i B trenerske kurseve tokom trening kampova s reprezentacijom.

Veznjak Građana već je završio kurs, odlično položio ispit i dobio UEFA A trenersku licencu.

On se tokom ove sezone brinuo i za juniore Manchester Cityja i to mu je mnogo pomoglo pri dobivanju trenerske licence.

Osim De Bruynea, još devet belgijskih igrača ima licencu za trenere: Dedryck Boyata, Dries Mertens, Simon Mignolet, Dennis Praet, Matz Sels, Leandro Trossard, Youri Tielemans, Jan Vertonghen i Axel Witsel.

Oglasi

Obično igrači moraju završiti s igranjem nogometa da bi počeli trenirati, ali Belgijski nogometni savez dobio je posebno dopuštenje od evropskog foruma za pokretanje ovog projekta.

Jedini uslov bio je da igrači koji su se prijavili za trenerske licence imaju najmanje 50 poziva u reprezentaciju ili da su bili dio grupe na pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

De Bruyne je mnogo pozornosti privukao prije nekoliko dana kada je govorio negativno o Ligi nacija.

"Liga nacija je nevažna u mojim očima. Samo slavljene prijateljske utakmice nakon duge i teške sezone. Ne radujem se tome", iskreno je poručio De Bruyne. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, De Bruyne je imao zaista napornu sezonu sa Cityjem. Do samog kraja se nije znalo da li će osvojiti titulu prvaka Engleske, a ispali su tek u polufinalu Lige prvaka i FA Cupa.

Trećeg juna Belgiju očekuje domaći komšijski duel s Holandijom, nakon toga dočekuju Poljsku pet dana kasnije, 11. juna gostuju Velsu, a 14. Poljskoj za kraj junskih obaveza.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Ne volim bas ovaj ****y, ali ovaj lik je igracina prava, jedinog koga mogu pohvalit iz tog kluba jeste upravo on
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi