"Liga nacija? Uopšte se ne radujem ovim utakmicama reprezentacije"

Nema motiv da igra

"Liga nacija? Uopšte se ne radujem ovim utakmicama reprezentacije"

E. Ganibegović

Duga klupska sezona je završena, a ono što nas u junu čeka jesu utakmice Lige nacija. 

Odigrat će se po četiri kola u svim divizijama, a u onoj najjačoj, A diviziji, smještena je reprezentacija Belgije.

Trećeg juna Belgiju očekuje domaći komšijski duel s Holandijom, nakon toga dočekuju Poljsku pet dana kasnije, 11. juna gostuju Velsu, a 14. Poljskoj za kraj junskih obaveza.

Ovim utakmicama reprezentacije uopšte se ne raduje jedan od najboljih veznjaka svijeta, Kevin de Bruyne. 

"Liga nacija je nevažna u mojim očima. Samo slavljene prijateljske utakmice nakon duge i teške sezone. Ne radujem se tome", iskreno je poručio De Bruyne. 

Podsjetimo, De Bruyne je imao zaista napornu sezonu sa Cityjem. Do samog kraja se nije znalo da li će osvojiti titulu prvaka Engleske, a ispali su tek u polufinalu Lige prvaka i FA Cupa.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija je takmičenje koje čeka i našu selekciju u junu, samo u diviziji niže.

U subotu četvrtog juna gostujemo kod Finske, sedmog nam dolazi Rumunija, 11. igramo u Podgorici protiv Crne Gore, a 14. dolazi Finska u Zenicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi