Sin Kevina Kuranyija ima mogućnost da igra za čak četiri reprezentacije, možda dođe i u komšiluk

Skrenuo pažnju na sebe igrama u Stuttgartu

Sin Kevina Kuranyija ima mogućnost da igra za čak četiri reprezentacije, možda dođe i u komšiluk

E. Čaušević

Legendarni njemački napadač Kevin Kuranyi svoju karijeru završio je prije pet godina i nakon toga nije toliko često bio u javnosti.

Ipak, ovaj 39-godišnjak ponovo se našao u centru pažnje, ali ovaj put zbog svog sina Karla koji se također posvetio fudbalskoj karijeri.

Karlo je krenuo očevim stopama i također je fudbalsku karijeru odlučio početi u dresu Stuttgarta. Ovaj 16-godišnji fudbaler igra također na poziciji napadača i mnogi mu predviđaju veoma dobru karijeru.

On trenutno igra za kadetsku ekipu Stuttgarta i skrenuo je pažnju na sebe jer je na početku sezone na šest mečeva uspio postići četiri gola.

No, Karlo se u centru pažnje njemačke javnosti našao zbog činjenice da ima šansu da bira između čak četiri reprezentacije za koje bi mogao igrati u budućnosti što je zaista rijetkost u fudbalu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Karlo je rođen u Njemačkoj i zbog toga ima pravo da igra za ovu reprezentaciju, a pored toga postoji mogućnost da zbog svog oca Kevina zaigra za Brazil ili Panamu. Kako je poznato Kuranyi je rođen u Brazilu, a majka mu je inače iz Paname zbog čega otvara Karlu mogućnost da možda zaigra za neku od ovih država.

No, zanimljivo je da Kuranyijev sin može igrati i za Hrvatsku jer je njegova mama Viktorija Perić upravo iz Hrvatske. Kevin i Viktorija su zajedno skoro 20 godina, te nije nemoguće da se Karlo nađe na spisku neke selekcije Hrvatske ukoliko bude talentovan kao svoj otac.

Top Komentari

Karlosicroberto
Hahaha a bkt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti