Bivši reprezentativac Njemačke nakon akcije ostao bez daha, pa prišao navijaču i uzeo pivo

I dalje igra revijalne mečeve

Bivši reprezentativac Njemačke nakon akcije ostao bez daha, pa prišao navijaču i uzeo pivo

Endin Čaušević

Nekadašnji njemački napadač Kevin Kuranyi prije šest godina završio je karijeru, ali još uvijek ponekad zaigra fudbal.

Kuranyi je najbolje dane svoje karijere proveo u Stuttgartu i Schalkeu, a potom je sve iznenadio kada je na ljeto 2010. godine prešao u moskovski Dinamo za koji je nastupao pet sezona.

U Njemački se vratio na ljeto 2015.godine i potpisao je ugovor s Hoffenheimom, ali nakon samo jedne sezone odlučio je da raskine ugovor i ubrzo nakon toga objavio je kraj karijere.

Legendarni napadač prethodnih godina i nije toliko u javnosti, ali se ovih dana pojavio video koji je mnoge nasmijao.

Naime, Kuranyi nakon završetka karijere i dalje ponekad rekreativno zaigra fudbal, a obično to radi s ostalim veteranima Stuttgarta u kojem je on ponikao.

Tako je na posljednjem meču za ovaj tim protiv Borussije Dortmund iskusni 40-godišnjak bio u centru pažnje zbog videa koji je postao hit na društvenim mrežama.

Oglasi

Nakon jedne akcije Kuranyi je očito ostao bez daha, a onda je čuo kako ga jedan od navijača zove da se "osvježi" i popije pivo, te na iznenađenje svih on je to odmah prihvatio.

Kuranyi je prišao navijaču i uzeo flašu piva i malo popio, a zatim se vratio na teren i nastavio je igrati.

On je u dresu Stuttgarta odigrao ukupno 132 utakmice i zabio je 57 golova, a najbolji je bio u Schalkeu za koji je zabio 87 golova na 209 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče boravka u Rusiji ni tu nije bio uopšte loš. Za Dinamo je odigrao 151 utakmicu i zabio je 56 golova.

Kuranyi je za reprezentaciju Njemačke odigrao 52 utakmice i zabio je 19 golova što dovoljno govori o tome o kakvom napadaču se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi