Cillessen razočaran: Barcelona mi ne pomaže postavljenom cijenom!
Holanđanin je odlučio da digne sidro i da napusti Barcelonu u ljetnom prelaznom roku. Ipak, za sada je problem obeštećenje (Foto: EPA)

Žele 60 miliona eura

Cillessen razočaran: Barcelona mi ne pomaže postavljenom cijenom!

M. Šljivak

Jasper Cillessen je odlučio da napusti Barcelonu.

Ovaj 30-godišnji golman odlučio se na odlazak zbog male minutaže u katalonskom timu, a prvak Španije za njega traži zaista ogromnu cifru.

Klauzula koju su postavili je čak 60 miliona eura. Ne postoji tim koji će platiti toliko novca za njega, a Cillessen iskreno priznaje da mu Barcelona nikako ne pomaže svojim zahtjevima.

"Činjenica da Barcelona traži 60 miliona eura za mene mi nikako ne pomaže", rekao je razočarani Cillessen, te je dodao:

"Moram vidjeti šta će se na kraju desiti. Želim otići, to sam jasno istakao, ali ću odlučiti nakon odmora o svemu", istakao je holandski golman.

Cillessen je na Camp Nou stigao 2016. godine iz Ajaxa, ali je ubrzo postao rezerva Marcu-Andreu ter Stegenu.

Broj dva više nije želio biti. Odlučio je ovog ljeta da ode, iako je ugovorom vezan do 2021. godine.

Međutim, Barca za sada traži previše novca. Zaista je nerealno očekivati da će iko pristati da plati 60 miliona eura, iako je Cillessen veoma kvalitetan golman.

Ukupno je tokom tri sezone u Barceloni holandski čuvar mreže nastupio 32 puta, što svakako ne zadovoljava njegove standarde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_jbga
Šta je štakori...ponavljate članke...ponovite i komentare gdje vam se najebe raja djece i majki Pozz
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi