Kevin Wimmer bi mogao postati novi igrač Southamptona

U slučaju odlaska Van Dijka

Kevin Wimmer bi mogao postati novi igrač Southamptona

Eldar Ganibegović

Southampton je pronašao alternativu u slučaju odlaska Virgil van Dijka iz kluba, a riječ je o Kevinu Wimmeru.

Igrač Southamptona Virgil van Dijk nalazi na meti velikih engleskih klubova i pitanje je vremena kada će napustiti redove Svetaca.

U redu se nalaze Arsenal, Manchester City kao i Liverpool, koji od početka prijelaznog roka silno želi angažovati defanzivca Southamptona.

Velike su šanse da će Van Dijk napustiti Southampton i vjerovatno se pridružiti ekipi koja se bori za sami vrh, pa su zbog toga Sveci morali pronaći alternativu, a igrač koji se spominje kao zamjena Van Dijka jeste Kevin Wimmer.

Wimmer trenunto nosi dres Totthenhama i nije se baš naigrao u klubu, zato je realna opcija da napusti Pijetlove i pridruži se Svecima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šef Tottenhama Mauricio Pochettino želi da ga zadrži, međutim Southampton je spreman poslati ponudu od 20 miliona funti za usluge Wimmera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi