Keylor Navas postaje novi golman PSG-a

Počeli pregovori o transferu

Keylor Navas postaje novi golman PSG-a

Midhat Šljivak

Kostarikanski golman Keylor Navas (32) vjerovatno napušta Real Madrid.

Po završetku sezone ovaj 32-godišnji golman se oprostio od navijača Reala na Santiago Bernabeu i bilo je jasno kako će on nakon pet godina napustiti Madrid.

Njegov novi tim bi trebao biti francuski prvak PSG. Marca tvrdi kako su pregovori o transferu iskusnog golmana na Park Prinčeva i on je sasvim izvjestan.

Navas je protekle sezone izgubio mjesto prvog golmana nakon dolaska Thibauta Courtoisa. Ipak, povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Reala, vratio je svoje mjesto, ali se Real ipak odlučio da im Belgijanac bude prvi izbor naredne sezone.

U Parizu će međutim Kostarikanac također imati žestoku konkurenciju. To je Alphonse Areola, koji je imao sasvim solidnu sezonu u kojoj se za 'jedinicu' borio sa legendarnim Gianluigijem Buffonom.

PSG je jučer objavio kako 41-godišnji Buffon napušta klub. Zamjena je već spremna u vidu Navasa i sigurno da će PSG dobiti popriličnu sigurnost među stativama.

Svi su na Bernabeu dobili zvižduke osim Keylora Navasa

Real Madrid je porazom od Betisa (0:2) završio katastrofalnu sezonu.

Kraljevi su ostali bez trofeja, a klub je odigrao jednu od najlošijih sezona u historiji.

Navijači Reala su itekako bijesni. Jasno je to bilo u posljednjoj utakmici sezone protiv Betisa, kada su čak domaći navijači pozdravili drugi gol gostiju iz Seville.

Nije to bilo sve. Svaki kontakt sa loptom bilo kojeg fudbalera Reala ispraćen je zvižducima, a samo je jedan čovjek prošao bez uvreda i dobacivanja sa tribina.

To je sjajni kostarikanski golman Keylor Navas. Njemu su navijači Kraljeva, barem oni koji su ostali do kraja meča, uputili velike ovacije i samo su prema njemu iskazali velike simpatije i ljubav.

Navas je pet godina član Reala. Stigao je iz Leventea nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine, gdje je briljirao i ispostavio se kao veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samo u prvoj i posljednjoj sezoni nije bio broj jedan na golu. Omiljen je kod trenera Zinedinea Zidanea, ali čini se kako će ovog ljeta napustiti klub.

Ukupno je za madridskog velikana odigrao 162 utakmice i osvojio je apsolutno sve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi