Keylor Navas potpisao novi ugovor sa Realom!
Niko nije ni slutio 2014. godine da će golman koji je stigao iz Levantea postati dugogodišnja jedinica Reala, a to se na kraju i desilo (Foto: EPA)

Ostaje u Madridu

Keylor Navas potpisao novi ugovor sa Realom! · Zvanično

M. Šljivak

Kostarikanac Keylor Navas objavio je jučer poruku na Instagramu koju su mnogi protumačili kao oproštajnu od dresa Real Madrida.

Navas se na fotografiji pozdravlja sa navijačima, a u opisu piše "Hvala na svemu", pa su mnogi protumačili kako je 32-godišnji čuvar mreže odlučio da napusti klub.

Međutim, od toga nema ništa. Navas je produžio ugovor sa Kraljevima za još jednu godinu i u klubu će ostati do ljeta 2021. godine.

Ova vijest je potvrđena za špansku Marcu, a informacija je kako je Navas novi ugovor potpisao već prije nekoliko sedmica.

U završne dvije godine ugovora sa Kraljevima Kostarikanac će inkasirati pet miliona eura godišnje.

Ne smeta mu klupa

Keylor Navas je samo u prvoj sezoni (2014/2015) imao manju minutažu nego danas. U toj sezoni Kostarikanac je bio zamjena legendarnom Ikeru Casillasu i nastupio je u samo 11 utakmica.

Ipak, odlaskom Casillasa ovaj golman postaje broj jedan. Branio je zaista sjajno i osvojio je apsolutno sve moguće trofeje sa kraljevskim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom ljeta Navas je dobio žestoku konkurenciju. Belgijanac Thibaut Courtois stigao je iz Chelseaja i on je prvi izbor kod trenera tima Santiaga Solarija.

Međutim, klupa Navasu očigledno ne smeta. Još dvije i po godine ostat će član Reala za kojeg je ove sezone nastupio u osam utakmica, a ukupno je 149 puta stajao među stativama Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srebrenik95
Bolje dzabne pare u Realu nego ginuti u Arsenalu,ionako mu je 32
9 3
Salidzan
Sinoć ste ga objavili u arsenalu hahaha a portala
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi