Keylor Navas se pridružio "nogometnoj eliti" i braniće u Premiershipu

Odbio je poziv iz Saudijske Arabije

Keylor Navas se pridružio "nogometnoj eliti" i braniće u Premiershipu

Edmir Škorić

Prema pisanju L'Equipea, golman PSG-a Keylor Navas (36) pristao je na odlazak u Nottingham Forest.

Nakon što je u početku oklijevao oko ovog prijedloga, Navas je na kraju prihvatio ponudu ou Premier lige. Nottingham Forest bio je primoran naći rješenje na golu nakon teže povrede Deana Hendersona koji će izbivati nekoliko sedmica.

Navas je prethodno odbio pristup Al-Nassra, kluba iz Saudijske Arabije koji vodi Rudi Garcia, a kojemu se nedavno pridružio Cristiano Ronaldo.

Kostarikanac je više bio za ostanak u evropskom nogometu, a posebno su ga zaintigrirale ponude iz Engleske koje je dobio od Nottinghama i Bournemoutha, da bi na kraju Nottingham bio konkretniji.

Sada ostaje pitanje dogovora s PSG-om. Postoji opcija otkupa ugovora, no realnije je da klub posudi iskusnog golmana sa obaveznom opcijom otkupa ugovora na kraju sezone.

No, PSG bi se rado riješio Navasa jer mu je po ugovoru, koji je validan do 2024. godine, dužan plaćati čak devet miliona eura bruto.

36-godišnjak je u PSG došao iz Real Madrida 2019. godine, a prije Reala branio je za Levante, Albacete i Saprissu u rodnoj zemlji.

Do sada je sakupio 110 nastupa za Kostariku, a najveće trenutke karijere proveo je u Madridu iako je bio uglavnom druga opcija. S Kraljevima ima naslov La Lige, a ono što je mnogo važnije su čak tri naslova Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga je u PSG-u igrao finale Lige prvaka, ali je izgubio od Bayerna, dok je Ligue 1 osvajao dva puta. Trenutno je rezerva Gianluigiju Donnarummi, dok bi u Nottinghamu jasno bio prvi izbor.

Popularni Šumari nalaze se na 13. mjestu engleske Premier lige sa 21 bodom, ali samo četiri boda iznad opasne zone, te će se dobro pomučiti ako žele ostati u eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi