Keylor Navas u sezonu ulazi kao 'jedinica' Reala
(Foto: EPA)

Istakao se odbranama

Keylor Navas u sezonu ulazi kao 'jedinica' Reala

M. Šljivak

Nova sezona u Španiji je veoma blizu, a ako je suditi po pripremnim utakmicama, Real bi mogao imati još jednu tešku godinu.

Kraljevi gube utakmice jednu za drugom, a posljednji poraz im je upriličio Tottenham na Audi Cupu rezultatom 1:0.

Trijumf londonskog tima mogao je biti još i veći da na golu nije bio Keylor Navas. Njegove odbrane su bile sjajne i lako bi se moglo desiti da Real s njim uđe u sezonu kao prvim golmanom.

Pored njega Zinedine Zidane ima i Thibauta Courtoisa, a Belgijanac je prije nekoliko dana dao izjavu u kojoj tvrdi da je on broj jedan.

"Mislim da je nakon svega sada jasno ko je prvi golman Real Madrida", istakao je Courtois misleći na sebe.

Međutim, Belgijanac će na dvosedmičnu pauzu zbog povrede. Među stative će Navas, a moguće je i da počne sezonu.

Zidane je jasan da će borba za jedinicu Reala biti potpuno otvorena:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To što je Thibaut rekao morat će i pokazati na terenu. Nikome ovdje ništa nije zagarantovano", prenosi AS izjavu trenera tima iz Madrida.

Real je prošle sezone igrao zaista katastrofalno. Promijenili su trojicu trenera, a sada je na Zidaneu da ekipu vrati u vrh.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi