Ferguson ponudio Khabibu čašu vina, a on mu odgovorio na sjajan način: "Kako da mu objasnim..."

Nije forsirao priču da je musliman

Ferguson ponudio Khabibu čašu vina, a on mu odgovorio na sjajan način: "Kako da mu objasnim..."

E. Čaušević

Manchester United je u subotu igrao na Old Traffordu protiv Evertona, a specijalni gost na ovom meču bio je Khabib Nurmagomedov.

Poznato je da su Khabib i Cristiano Ronaldo dobri prijatelji i nekadašnji UFC borac dobio je poziv da dođe na Teatar snova i gleda meč protiv Evertona što nije mogao da odbije.

Khabib je dobio od Ronalda dres na poklon, a nakon utakmice u VIP loži imaju je priliku da upozna i legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona.

Dagestanac je bio u društvo Patricea Evre i Usaina Bolta, a potom je upoznao Fergusona s kojim je imao dosta zanimljiv razgovor.

Khabib je nakon utakmice gostovao u jednoj emisiji gdje je otkrio o čemu je pričao s Fergusonom. Priznao je da mu je legendarni trener ponudio čašu vina, a on je objasnio kako je to dobio.

Svima je poznato da je on musliman, te da mu je vjera na prvom mjestu, ali nije htio Fergusonu na taj način da kaže da ne pije alkohol već je to uradio na način koji je sve nasmijao.

"Svi znaju da sam musliman, da jedem halal hranu i da ne pijem alkohol. Danas me je Alex Ferguson pitao da li ću uzeti čašu vina. Razmišljao sam kako da mu objasnim da sam musliman. Samo sam mu rekao 'nije dobro da pijem jer ću razbiti sve osobe koje su ovdje. To nije dobra ideja'", rekao je Khabib i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije lako biti musliman, ali istovremeno ne morate to otežavati još više sebi. Budi samo dobra osoba i pokaži im da si musliman. Evra i Bolt su shvatili, ali i Ferguson jer nije želio da razbijem sve osobe tu i samo je rekao 'Ok, ne moraš da piješ vino'".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
kaka si ti musliman kad hodas po mjestima gdje je blud i alkohol,tuces se po i to na mjestima ,napravljenim za zaradu ,i zaradujes nanoseci drugima bol,nista te to nemoze opravdati kod boga, nemozes reci da si pio primoran ili nisi vidio gdje ides, samim tim ovaj covjek nije ni kriv sto te ponudio,mislio je kad si vec tu da si isti, nemoj nam pokusavat reci da si vjernik,nego nam reci ,zasto volis ici po takvim mjestima koji je ljudski poriv muslimanu priuceni
1 19
Nek_komsiji_crkne_krava
Koji zapusteni kreten za ne povjerovat.
3 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi