Khabib Nurmagomedov potpisao profesionalni ugovor sa ruskim klubom

Tim iz Makačkale doveo nekadašnju MMA zvijezdu

Khabib Nurmagomedov potpisao profesionalni ugovor sa ruskim klubom

Midhat Šljivak

Nekadašnji UFC šampion lake kategorije Khabib Nurmagomedov (32) potpisao je profesionalni ugovor sa ruskim trećeligašem Legion Dynamom.

Dagestanac je poznat kao veliki ljubitelj fudbala. San mu je bio da postane profesionalac i to mu se na kraju i ispunilo.

Khabib je jučer potpisao ugovor sa timom iz Makačkale koji je objavio velike vijesti o dovođenju The Eaglea.

"Velika bitka čeka naš Legion i za nju su nam potrebni veliki ratnici", saopštio je ovaj dagestanski tim.

Vidjet ćemo hoće li će Khabib dobiti šansu za igru u nekoj od utakmica koje Legionu predstoje.

Ovaj tim osnovan 2015. godine dobro je ušao u novu sezonu. Iz tri utakmice imaju sedam bodova, a ispred njih su samo Dynamo Makačkala i dobro poznati Anži.

Legion je iz sezone u sezonu konstantno napredovao. Uvijek su pri vrhu u trećeligaškom društvu, a prošle sezone zauzeli su četvrto mjesto.

Dolazak Khabiba u klub sigurno će dodatno povećati interes za Legion jer sigurno je da će dosta navijača doći na tribine kako bi vidjeli dagestansku legendu na fudbalskom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti