Zvijezda Chelseaja podržala Khabiba koji je branio islam, sada tvrdi da je greškom lajkao status

Rudiger se predomislio?

Zvijezda Chelseaja podržala Khabiba koji je branio islam, sada tvrdi da je greškom lajkao status

E. Škorić

Defanzivac Chelseaja i reprezentacije Njemačke Antonio Rudiger pokajao se i tvrdi da nije znao šta je tačno pisalo u statusu koji je objavio Khabib Nurmagomedov.

Khabib je nedavno prozvao francuskog predsjednika Macrona nakon što je ovaj dao negativne komentare o islamu kao odgovor na terorističke napade koji su potresli naciju.

"Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti jer na kraju bogobojazni pobjeđuju", poručio je Khabib.

Među brojnima koji su lajkali Khabibov status bio je i Rudiger, koji je oznakom "sviđa mi se" prvo podržao ono što je Dagestanac napisao, a sada tvrdi da je to uradio greškom.

Rudiger je rekao da je na post reagovao pogreškom te da ne odobrava niti podržava sadržaj posta. Priznao je svoju pogrešku i ispričao se rekavši da mu se poruka svidjela, a da nije shvatio šta zapravo u istoj piše, jer je napisana na jeziku koji on ne razumije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Post Nurmagomedova napisan je na ruskom, njegovom materinjem jeziku, pored citata iz Kur'ana na arapskom jeziku.

Top Komentari

Jugovina
Sta vise jedete ****a s ovim Kabhibom i njegovim tumacenjem islama? Jeste li vi sportaki ili vjerski portal !??
2 8
SEJFUDIBIKODZE
VOLI BOGA VISE NEGO MAJKU KONJINA SE LJACKI
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi