Juventus uštedio ogroman novac zbog raskida ugovora s Khedirom

Vratio se u Njemačku

Juventus uštedio ogroman novac zbog raskida ugovora s Khedirom

E. Čaušević

Njemački fudbaler Sami Khedira napustio je Juventus i potpisao je ugovor s berlinskom Herthom.

Khedira je u italijanski klub stigao na početkom 2015. godine kao slobodan igrač i nakon šest godina odlučio je da napusti Juventus i vrati se u Njemačku.

On se ove sezone nije naigrao u dresu Stare dame, te je uspio da dogovori s klubom raskid saradnje kako bi bez obeštećenja mogao preći u Herthu.

Khedira je zvanično potpisao ugovor s klubom iz Berlina, te se vratio u Bundesligu. Iako je Juve ostao bez obeštećenja raskid ugovora im je ipak bio dobar potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, na osnovu ostatka ugovora kojeg je Khedira imao s Juventusom klub je uštedio oko 4.6 miliona eura i zbog toga su tako lako pristali na raskid saradnje s njim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije