Khedira: Ponekad utakmica traje duže, a Oliver ni sam nije bio siguran u penal

Veznjak Juventusa razočaran

Khedira: Ponekad utakmica traje duže, a Oliver ni sam nije bio siguran u penal

E. Škorić

Njemački veznjak Sami Khedira zna da se stvari ne mogu promijeniti i da je uzalud govoriti o odluci Michaela Olivera da pokaže na penal koji je u 93. minuti odlučio putnika u polufinale.

Khedira je bivši igrač Real Madrida, ali sada kao član Juventusa ima šta da prigovori sudiji Oliveru, koji je u 93. minuti dosudio penal za Kraljeve, nakon čega je Cristiano Ronaldo zabio za 1:3 i plasman domaćeg tima u polufinale Lige prvaka.

"Uradili smo nevjerovatnu stvar u 90 minuta, ali ponekad utakmica duže traje. Bilo je gotovo nemoguće da se vratimo do kraja, ali ovo stvarno niko nije očekivao. Pokazali smo da smo jedan od najboljih evropskih timova. Ovo je nogomet, moramo to prihvatiti i na kraju čestitati Realu na prolazu", kazao je diplomatski Khedira, no morao je malo i o spornom penalu kojeg je skrivio Mehdi Benatia nad Lucasom.

"Ako uzmete sve u obzir, malo je nejasan taj penal. Sudija nije potpuno siguran, čekao je nekoliko sekundi i tek onda odlučio. U takvim situacijama morate biti stoposto sigurni ako pokažete na penal, a on to nije bio. Ne možete reći da nije u redu svirati penal u 93. minuti, ali morate biti jednako sigurni kao i kada ga dosudite u prvoj minuti utakmice", rekao je Khedira.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ljuti smo, a kako i ne bi bilo, pa borili smo se kao lavovi 90 minuta i kod 50:50 penala on je pokazao na bijelu tačku. Ali eto, sudija je tako odlučio i više ništa ne možemo da promijenimo. Nisam bio baš optimističan povodom VAR-a, ali izgleda da bi se trebao koristiti", rekao je Khedira.

Juve je ostao bez još jednog polufinala, dok će Real Madrid dobiti priliku da igra u samoj završnici i to protiv Bayerna, a ako prođe dalje odmjerit će snage u finalu s Liverpoolom ili Romom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi