Od lošeg, ka gorem: Buffona će penal koštati puno više nego što je mislio

UEFA nema milosti prema legendi?

Od lošeg, ka gorem: Buffona će penal koštati puno više nego što je mislio

Golman Juventusa Gianluigi Buffon suočava se sa kaznom u domaćem prvenstvu nakon što je dobio crveni karton protiv Real Madrida u finišu revašna četvrtfinala Lige šampiona. 

Podsjetimo, glavni sudac te utakmice Michael Oliver dosudio je jedan od najkontroverznijih penala ikada u Ligi prvaka u 93. minuti nakon kojeg se Real polasirao u polufinale, a potom je dodijelio crveni karton golmanu Buffonu.

Kako danas prenosi Gazzetta dello Sport, Buffon bi mogao dobiti zabranu nastupa i u Seriji A ukoliko izvještaj Olivera nakon meča bude oštar. Također, u prilog Buffonu ne ide ni činjenica da je nakon meča novinarima rekao da pomenuti sudac umjesto srca ima kantu za smeće te će UEFA i to uzeti u zarmatranje.

Naravno, legendarnom golmanu je jako teško pao taj jedanaesterac obzirom da je njegov Juventus imao produžetke u rukama i to nakon poraza u prvom meču u Torinu od čak 3:0. Ipak, Oliver je dosudio penal nakon prekršaja Benatije nad Vazquezom i Ronaldo je pogodio sa bijele tačke za prolaz svog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je to vjerovatno bila i posljednja utakmica za Buffona u Ligi prvaka obzirom da bi na kraju sezone trebao okačiti rukavice o klin.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Auu sranja. Ovo je vise postalo smjesno i zalosno
12 2
Yozef
Hahha a Ramos prosao bez kazne...pu jbmte uefo
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi