U PSG-u nemaju mira: Ljubomorna zvijezda napravila sačekušu konkurenciji, sada je iza rešetaka

Incident u ženskom timu Parižana

U PSG-u nemaju mira: Ljubomorna zvijezda napravila sačekušu konkurenciji, sada je iza rešetaka

A. Čaušević
Teme:

PSG je jedno od najorganizovanijih sportskih društava na svijetu za izuzetno kokurentnim timovima u fudbalu i rukometu. 

Kompletno sportsko društvo broji brojne svjetske zvijezde pa su ljubomora i zavisti sasvim očekivana pojava u takvim situacijama, posebno se to odnosi na ekipu PSG-a u fudbalu za žene.

L'Equipe je danas objavio vijest kako je fudbalerka PSG-a Aminata Diallo uhapšena jutros nakon što je protiv nje pokrenuta istraga zbog napada na saigračicu Kheiru Hamraoui.

Prema pisanju uglednog francuskog lista bivša fudbalerka Barcelone je napadanta kada je došla kući zajedno sa Diallo.

Hamraoui je bila žrtva sačekuše nakon zajedničke večere sa saigračicama i stručnim štabom koju je PSG orgnaizovao u jednom od pariških restorana. Kući se vraćala sa dvije saigračice, a do napada je došlo u njenom domu.

PSG : Kheira Hamraoui agressée, sa coéquipière Aminata Diallo en garde à  vue - L'Équipe

Oglasi

"Oko 22:30 u blizini njene kuće dok je još bila u vozilu koje je vozila Diallo, vidjela je dvije nepoznate zamaskirane osobe sa maskama za skijanje", ispričala je rođakinja napadnute fudbalerke.

"Jedan od napadača je uspio da je pomjeri iz vozila prije nego to je došlo do fizičkog napada. Zadao joj je nekoliko udaraca u noge metalnom šiškom. Sve je trajalo nekoliko minuta."

Hamraoui i Diallo su velike rivalkinje na terenu jer igraju na istim pozicijama kako u reprezentaciji Francuske tako i u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kratko su se oglasili i iz PSG-a poručiviši da osuđuju fizički napad te da su preduzeli sve mjere kako bi garantovali zdravlje i sigurnost svojih igračica. Dali su se na raspolaganje francuskoj policiji kako bi se slučaj što prije rasvijetlio.

Nakon što je Hamraouir osvojila sve sa Barcelonom u tri sezone, odlučila je da se vrati kući gdje očigledno nije imala toplu dobrodošlicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti