Jasno je bilo šta su mislili: Ima li Napoli nasljednika Maradone?

Kvaratskhelia blista

Jasno je bilo šta su mislili: Ima li Napoli nasljednika Maradone?

E. Ganibegović

Napoli se čini apsolutno nezaustavljiv ove sezone.

Italijanski tim nakon četiri odigrane utakmice u Ligi prvaka ima četiri pobjeded i s 12 bodova je već osigurao plasman u osminu finala, samo je pitanje s kojeg će mjesta otići, odnosno da li će zadržati prvo mjesto do kraja.

Sinoć su na svom stadionu s 4:2 savladali Ajax, a ponovo je sjajnu utakmicu odigrao gruzijski fudbaler Khvicha Kvaratskhelia.

On je prvo upisao asistenciju za Raspadorija u 16. minuti kada je ovaj pogodio za 2:0, a onda se i sam upisao u listu strijelaca kada je iz penala pogodio za 3:1 u 62. minuti.

Nakon svih sjajnih utakmica koje je odigrao u dresu Napolija, Gruzijac je sinoć dobio novi nadimak koji jasno aludira na to da ga smatraju nasljednikom legendarnog Diega Maradone u Napoliju.

"Kvaradona" je novi nadimak Kvaratskhelije, prema ljudima koji vode službeni račun UEFA Lige prvaka.

Oglasi

Inače, ovaj 21-godišnjak je u Napoli stigao tek ljetos iz Dinamo Batumija za 10 miliona eura, a još je u karijeri bio na posudbama u Lokomotivi iz Moskve, i Rubinu iz Kazana.

U dresu Napolija je do sada nastupio na 13 utakmica i postigao sedam golova, uz isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, ima impresivan skor i u reprezentaciji Gruzije. Na 19 utakmica već je stigao postići 10 pogodaka što ga već svrstava na osmo mjesto vječne liste strijelaca ove reprezentacije.

Prvi je na listi s 27 golova Shota Arveladze i neće biti nikakvo čudo ukoliko ga već za nekoliko godina "Kvaradona" skine s trona.

Top Komentari

amadeus21
Strašan talent...
4 0
rizzvy
bilo ih je koji su bljesnuli sezonu i nestali. treba sačekati slijedeću da bi se bilo kakvi zaključci donijeli. a da je potencijal, jeste...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti