Žestoka tuča navijača i zapaljeni objekti uoči utakmice Lige prvaka

Veliki neredi na ulicama

Žestoka tuča navijača i zapaljeni objekti uoči utakmice Lige prvaka

Esmer Oštraković

Danas se igraju utakmice grupne faze Lige prvaka.

Jedna od zanimljivijih utakmica igra se u Italiji, gdje će snage odmjeriti Napoli i Ajax.

Napoli je u prvoj utakmici ova dva kluba pregazio ekipu Ajaxa, a sigurno je da će danas pokušati uraditi nešto slično.

Sa druge strane Ajax će pokušati da sapere okus tog poraza i da se iskupi navijačima sa tri boda sa ovog teškog gostovanja.

Međutim da sama utakmica ne bude glavna tema pobrinuli su se navijači ova dva tima koja su se obračunali nekoliko puta tokom prošle noći.

Do tučnjave je, kako prenose italijanski mediji, došlo kod pizzerije u ulici Via Medina, a to je bio prvi incident.

Napoli & Ajax supporters clashed last night 🇮🇹💥 pic.twitter.com/x6ooNYLdbi

Tamo se nekoliko navijača Ajaxa sukobilo sa dvadesetan pristalica Napolija koji su bili naoružani palicama i bakljama.

Tenzije su se prenijele i u ulici Via Caracciolo, gdje je oko sedamdeset navijača Ajaxa pokušalo probiti policijski kordon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oni su nakon toga transportovani kroz grad uz veliku policijsku pratnju. Na kraju su dva navijača Ajaxa pretučena u Banci Nuovi.

Zanimljivo je da će današnju utakmicu Ajaxa, uprkos visokom porazu u prošloj utakmici, pratiti čak 2160 navijača ovog kluba.

Top Komentari

SarajFK
Kakvi slabici. Da su pravi mangupi stali bi na 150 metara udaljeni jedni od drugih i bacali kamenje jedni prema drugima, uz neartikulisane krike, kao sto to rade ovi nasi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi