"U Hoffenheim je došao jer nas je prevario njegov menadžer koji je ubrzao video najboljih poteza"

Nevjerovatna priča Roberta Firmina

"U Hoffenheim je došao jer nas je prevario njegov menadžer koji je ubrzao video najboljih poteza"

E. Čaušević

Brazilski napadač Roberto Firmino trenutno važi za jednog od najboljih ofanzivaca u Engleskoj nakon što je stigao u Liverpool na ljeto 2015. godine iz Hoffenheima.

Redsi su tada sve iznenadili odlukom da dovedu Firmina iz njemačkog kluba jer su smatrali da on nije dovoljno dobar za njih, no Brazilac im je svima pokazao da griješe. Firmino se brzo adaptirao na fudbal u Engleskoj, a zablistao je u prošloj sezoni kada je sa Salahom i Maneom vodio Redse do finala Lige prvaka.

Međutim, životna priča i dolazak Firmina u Evropu se dugo nije znala. Nekadašnji sportski direktor Hoffenheima, Ernst Tanner, odlučio je otkriti da je Firmino zapravo prevarom njegovog agenda potpisao za njemački klub. Brazilac je Hoffenheim stigao još 2011. godine kada je imao tek 20 godina, ali nije baš mnogo obećavao u svojim prvim nastupima.

Firmino je prije toga igrao dvije sezone za Figueirense koji se takmičio u drugom rangu brazilskog fudbala. Ipak, njegov tadašnji agent uspio je nekako da ga dovede u Hoffenheim, a Tanner je nakon sedam godina otkrio da je to sve bila prevara, no da ni oni tada nisu bili svjesni na kakvu foru njegovog agenta su nasjeli.

"Sjećam se da nam je njegov agent poslao video na kojem su bili najbolji potezi Firmina. Gledali smo video i ostali bez teksta. Bili smo oduševljeni kako se brzo kreće na terenu i vjerovali da ima 'raketu' u nozi, ali je sve to bila laž i prevara. Nakon što smo ga doveli na treningu smo vidjeli da nije tako baš brz i da nema nešto jak šut", počeo je Tanner, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kasno smo se sjetili da pitamo našeg montažera za video jer ono što nam je rekao je bio veliki šok za nas. On je pregledao video i odmah kao iz topa rekao da je ovo ubrzan video, te da nije stvarne brzine, odnosno pokazatelja stvarne slike. Ipak, zadržali smo ga i sakrili sve to. Srećom on je na terenu pokazao da se radi o sjajnom igraču i oduševio me svojim ponašanjem. Njegov stav je da nikada ne odustaje i zbog toga je uspio. Video i svu tu prevaru njegovog agenta smo zaboravili".

Firmino je u dresu Hoffenheima igrao četiri sezone. Odigrao je 140 utakmica i postigao 38 golova. U Liverpool je prešao 2015. godine za 29 miliona funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hahaahahahahahaah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi