Kicker: Đumić u najboljem timu 6. kola 'Cvajte'

Zabio prvijenac za Darmstadt

Kicker: Đumić u najboljem timu 6. kola 'Cvajte'

Bivši reprezentativac BiH Dario Đumić u proteklom kolu 2. Bundeslige zabio je prvi gol za svoj Darmstadt.

U njemački tim Đumić je došao na posudbu iz Utrechta i odmah po dolasku se izborio za status prvotimca, a partija koju je pružio u minulom kolu protiv Nurnberga jedna je od najboljih otkako je stigao u Darmstadt.

Ovaj defanzivac koji je rođen u Sarajevu u remiju s Nürnbergom uspio je da postigne gol, a osim što je za svoj nastupio dobio visoke ocjene tamošnje javnosti, na kraju ga je ugledni Kicker uvrstio i u najbolji tim 6. kola.

U zadnjoj liniji Đumiću društvo prave Beermann i Badstuber, vezni red čine Losilla, Hack, Stiefled, Hochscheidt, dok su u napadu Klos, Dorsun i Kleindienst. Na golu je Uphoff.

Nijemci navode kako Đumić nije izgubio niti jedan duel, osvojio ih je ukupno šest na zemlji i pet vazdužnih, a pritom je oduzeo tri lopte i izblokirao dva udarca.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjetimo, Đumić je za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića odigrao i četiri utakmice za fudbalsku "A" reprezentaciju BiH.

Top Komentari

Mica
ja govorim ima god dana da trba da igra za repku ali zumi kmak nezovega ni Hajrovica,vrancica,memisevica,kodru,demirovica.Napolje zukanovic,cimerot,loncar,bajic,sunjic i todorovic.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi