Kicker o Spahiću: Povratak nakon oproštaja od oproštaja

Povratak iskusnog defanzivca Bayera

Kicker o Spahiću: Povratak nakon oproštaja od oproštaja

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije i defanzivac Bayer Leverkusen, Emir Spahić, ponovo je u sastavu našeg nacionalnog tima, a izabranicima Mehmeda Baždarevića priključio se danas.

Svaki potez stopera Apotekara itekako se prati u njemačkim medijima, a pogotovo u onima kojima je prioritet sport. Tako je ugledni njemački list Kicker donio vijest o povratku Spahića u reprezentaciju naše zemlje.

"Bio je povratak nakon oproštaja od oproštaja. Emir Spahić, pouzdani stoper Bayer Leverkusena čija odbrana već pet utakmica nije primila pogodak ponovo se vratio u selekciju svoje domovine Bosne i Hercegovine", piše Kicker, te navodi:

"Najprije se Spaha oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2014, a potom se prošle jeseni ponovo odazvao pozivu tadašnjeg selektora Safeta Sušića. Tada je učesnik SP-a poražen na gostovanju kod Izraela s 3:0, nakon čega su plasman na EURO doveden u pitanje. Potom je uslijedio otkaz Sušiću i novo povlačenje Spahića iz reprezentacije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Poenta u svemu jeste da je i Sušićev nasljednik, Mehmed Baždarević, poslao pismo na adresu kluba iz Leverkusena kako bi Spahić ponovo igrao reprezentativne utakmice u martu. Bosna i Hercegovina u subotu igra kvalifikacionu utakmicu protiv Andore, a u utorak prijateljsku sa Austrijom u Beču", navodi njemački list.

Prema informacijama Kickera, Spahić će igrati samo u susretu sa Andorom, a duel u Beču proteći će bez iskusnog defanzivca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.